Beyza Nur
Son 180 günde 11 haber

İTÜ Bellatrix Uzay Takımı NASA'dan ödülle döndü

Bellatrix Uzay Takımı, Amerika Birleşik Devletleri'nde US Space & Rocket Center'da düzenlenen, NASA'nın uluslararası öğrencilere açık tek yarışması olan Human Exploration Rover Challenge’da ödül kazandı. İnsanlı Uzay Keşif Aracı Yarışması olan NASA HERC'ün 30. yılına özel Artemis Educator Ödülü'ne layık görülen takım; yarışmadan ödül kazanan ilk ve tek Türk takımı oldu. 

72 takım arasından tek Türk takım

Bu yıl 30. kez gerçekleştirilen yarışmaya 2024 yılı için 13 ayrı ülkeden toplamda 72 takım kabul edilirken, İTÜ Bellatrix Uzay Takımı kabul alan ilk ve tek Türk takımı olmuştu.

Yarışmanın 30. yıl özel ödülü olan Artemis Educator ödülüne layık görülen takım; bu şekilde Artemis 1 misyonuyla Ay'ın yörüngesinde dolaşıp Dünya'ya dönen NASA bayrağını İTÜ'ye getirmeye de hak kazandı.

NASA Human Exploration Rover Challenge

Yarışma kapsamında katılımcı takımlar; 250'den fazla ilk ve ortaöğretim öğrencisine STEM eğitimi verilmesi, takımın sosyal medya görünürlüğü, en iyi tasarım, hafiflik ve hız gibi 14 ayrı kategoride değerlendirilmektedir.

Yarışma ödülleri ise 10 engel ve 5 görevden oluşan 1.5 km'lik parkurun, iki pilot tarafından 8 dakikadan kısa bir sürede tamamlanmasıyla verilmektedir.

İTÜ'de yeni lisans programı: Siber Güvenlik Mühendisliği Son 5 yılda değişenler: öğrenciler İTÜ'den ne kadar memnun?

İTÜ öğrencisi A. Ramazan Koşaraslan vefat etti

arı24 yazılım ekibi yeni ekip arkadaşlarını arıyor!

İTÜ'nün yeni yönetim kadrosu ve görevleri belli oldu

İTÜ Back to School Festivali için geri sayım başladı

Kız yurtlarında kötü gidişat