Meltem
Son 180 günde 1 haber

İTÜ’deki yurt sorununda ilk adım

Bilindiği üzere okulumuzda güçlendirme çalışmasına giren yurtlardan kaynaklı birçok öğrenci barınma ihtiyaçlarının telafisi için bir süredir bekleyiş halinde. Geçtiğimiz günlerde İTÜ rektörü Hasan Mandal, gerçekleştirdiği bir online toplantıda bu konu üzerine henüz kesinliği olmayan birkaç çözüm önerisinde bulunmuş daha sonrasında gelen tepkiler üzerine ise bu önerilerin bazılarından tamamen vazgeçilmişti. Şimdi ise yaşanan yurt sorunu üzerine yeni bir konu okul gündeminde. 

Verda Üründül kız öğrenci yurdu erkek öğrenci yurdu oluyor

Yaklaşık 110 kişilik kapasitesi olan ve 3 kişilik odalardan oluşan Verda Üründül Kız Öğrenci Yurdu'nun erkek öğrenci yurduna dönüştürülmesi kararı alındı. Verda Üründül’de kalan kız öğrenciler yurt müdürlüğü tarafından tek tek aranarak bu konu hakkında bilgilendirildi. Bu yurtta kalan kız öğrencilerin yurt haklarının, tercihlerine göre Ali İhsan Aldoğan, Altan Edige ya da Gümüşsuyu kız öğrenci yurtlarından birine devredileceği söylendi. Öğrencilerle yapılan görüşmelerde öncelikle Ali İhsan Aldoğan’ı mı Altan Edige’yi mi tercih edecekleri soruldu. Görüşülen öğrencinin isteğine bağlı olarak Gümüşsuyu da tercihler arasında sunuldu. Ayrıca kız öğrencilere yeni yerleşecekleri yurtlarda, Verda Üründül’de birlikte kaldıkları oda arkadaşlarıyla  devam etme talepleri durumunda ellerinden gelen kolaylığı sağlayacakları bilgisi verildi.

Verda Üründül'de kalan kız öğrencilere kayıt yenileme ücreti iadesi

Okulumuzdaki bütün yurtlarda olduğu gibi yaz döneminin başlarında Verda Üründül’de kalmaya devam etmek isteyen kız öğrenciler de önümüzdeki yıl için kayıt yenileme formlarını doldurup ekim ayı yurt ücretlerini ödemişlerdi. Şimdi ise bu yeni gelişen durumla birlikte öğrencilere kayıt yenileme ücretlerinin iadesi için bir form gönderildi ve bunu doldurup imzalayarak yurt müdürlüğüne iletmeleri istendi. Bu formla birlikte kız öğrencilere ekim ayı yurt ücretlerinin iade edileceğinden ve yeni yurtlarına atamalarının yapılacağından bahsedildi. Ücret iadesi yapıldıktan sonra öğrencilerden yerleşecekleri yurtlara şimdilik sadece teminat bedeli olarak yurtlara ilk kez giriş yapıldığında istendiği gibi depozito ücreti talep edildi. Bu depozito ücreti ise Altan Edige ve Ali İhsan Aldoğan için 1150 ₺ , Gümüşsuyu için 1000 ₺ olarak belirlendi.

Kız öğrencilere kayıt yenileme ücretinin iadesi için gönderilen form 

Kız öğrencilere gönderilen kayıt yenileme ücreti iade formu

 

 Kız öğrencilerin taşınma süreci

Yurt müdürlüğü tarafından kız öğrencilere 27 Eylül’den itibaren artık erkek öğrencilerin Verda Üründül'e yerleştirilmeye başlanacağını, bu sebeple de yurt deposunda eşyası olan öğrencilerin bu tarihe kadar eşyalarını almaları söylendi. 27 Eylül’den sonra da eşyalarını alabilecekleri belirtildi, fakat bu tarihten itibaren erkek öğrenciler yurda yerleştirilmeye başlanacağı için bu tarihten sonra öğrenciler eşyalarını alırken yurda giriş çıkışlarda rahatsızlık yaşanmaması adına 27 Eylül’e kadar kız öğrencilerin eşyalarını Verda Üründül’den almalarının daha iyi olacağı tavsiye edildi. 

 

Erkek öğrenciler için süreç bir anketle başlatıldı

Geçtiğimiz yıl Vadi yurtlarında kalan erkek öğrencilerin, bu kararla birlikte bir kısmı Verda Üründül'e yerleştirilecek. Erkek öğrencilere bu süreçte yapılan ilk uygulama ise bir anket formuyla başladı. Öğrencilerden depremzede olup olmadıklarının, not ortalamalarının, kalacak yer ayarlayıp ayarlamadıklarının da içinde bulunduğu sorulardan oluşan bu anketi doldurmaları istendi. Öğrencilerin anket sorularına verdikleri cevaplara göre bir önceliklendirme yapılıp erkek öğrenciler için yurt atama süreci başlatılması tahmin ediliyor. 

Erkek öğrencilere gönderilen ankette yer alan bazı sorular

Erkek öğrencilere gönderilen ankette yer alan bazı sorular

 

 

Vadi yurtlarında kalan öğrencilerin geçici yurtları belli oldu Çap ve yandal öğrencilerine ders seçimi önceliği kaldırıldı

Vadi yurtlarında kalan öğrencilerin geçici yurtları belli oldu

Çap ve yandal öğrencilerine ders seçimi önceliği kaldırıldı

İTÜ'ye yeni başlayacak olan Zeynep Ecem Şimşek hayatını kaybetti

Rektör Hasan Mandal öğrencilerle Vadi Yurtları hakkında fikir alışverişinde bulundu

İTÜ'lü öğrenciler için burs fırsatları