Vadi yurtlarında kalan öğrencilerin geçici yurtları belli oldu

İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde bulunan Vadi Yurtları, 2024 yılı Haziran ayı itibarıyla Nisan 2025'e kadar güçlendirme çalışmasına girdi. Kampüs içindeki konumu ve aylık ücret gibi avantajlardan dolayı erkek öğrencilerin en çok bulunduğu yurt olan Vadi yurtları'nın güçlendirme çalışmasına girmesiyle beraber Vadi Yurdu'nda kalan öğrenciler için stresli bir dönem başlamıştı. Bu süreçte, en büyük problem Vadi Yurdu'nda kalan öğrencilerin geçici süre kalacakları yer durumunun aylardır belirsiz olmasıydı.

Yeni rektörün ilk kararı

Eski rektörlük yönetiminden belirsiz olarak yeni yönetime kalan konu ile ilgili Yeni Rektör Prof. Dr. Hasan Mandal, göreve atandıktan sonra ilk iş olarak, Vadi Yurtları'ndaki öğrencilerle görüşmeyi ve durumu alternatif çözüm önerileri ile çözmeyi hedefledi.

Geçici yurtların belirlenme süreci

Geçtiğimiz haftalarda, Vadi Yurdu'nda kalan öğrencilere geçici yurtlarının belirlenmesi için bir anket gönderilmişti. 15 Eylül 2024 tarihinde İTÜ Yurt Burs sayfasında Vadi Yurtları'nda kalan öğrencilerin geçici yurt yerleştirme sonuçları ilan edildi. Anketi dolduran 849 öğrenciden 812'si İTÜ Ayazağa Kampüsü içinde bulunan yurt, konukevi ve konutlara yerleştirildi. 15 öğrenci ise Gümüşsuyu Öğrenci Yurduna yerleştirildi. Açıklanan listeye göre 24 öğrenci yedek listesinde kaldı. 

Yerleşemeyen öğrenciler

Başka yurtlara yerleşimi yapılan 827 ve yedekte beklemekte olan 24 öğrencinin haricinde, 70 ila 100 Vadili öğrencinin akıbeti belirsizliğini korumakta.

Yerleşmeyi bekleyen Vadililer'in yorumları:

Vadili öğrenciler hangi yurtlara yerleştirildi?

Geçtiğimiz haftalarda vadili öğrencilere gönderilen anket ve rektörlükle yapılan görüşmelere göre öğrencilerin yurtlara dağılımında genel not ortalaması, depremzede durumu, bölüm, sınıf ve aile gelirlerinin etkili olduğu biliniyor. Dağılım ve kişibaşı aylık ücretler şu şekildedir:277 öğrenci yeni yapılan Haşim Gürdamar Kız Öğrenci Yurduna yerleştirildi.(3.500 TL/Aylık)240 öğrenci Yılmaz Akdoruk Konukevi'ne yerleştirildi.(1.500 TL/Aylık)

 

  • 109 öğrenci Gölet Öğrenci Yurtlarına yerleştirildi.(2.785 TL/Aylık)
  • 111 öğrenci Verda Üründül Kız Öğrenci Yurduna yerleştirildi.(1.630TL/Aylık)
  • 70 öğrenci Rektörlük Konutu'na yerleştirildi.(1.000 TL/Aylık)
  • 15 öğrenci Gümüşsuyu Öğrenci Yurduna yerleştirildi.(2.065 TL/Aylık)
  • 2 öğrenci Gök Öğrenci Yurtlarına yerleştirildi.(2.275 TL/Aylık)
  • 1 öğrenci Mezunlar Derneği Yurduna yerleştirildi.(2.940 TL/Aylık)

İTÜ yurtları hakkında daha fazla bilgi öğrenmek ve yorumlarda merak ettiğiniz soruları sormak için arı24 YouTube kanalında yayınladığımız videomuzu izleyebilirsiniz.

 

 

 

İTÜ’deki yurt sorununda ilk adım

İTÜ’deki yurt sorununda ilk adım

Çap ve yandal öğrencilerine ders seçimi önceliği kaldırıldı

İTÜ'ye yeni başlayacak olan Zeynep Ecem Şimşek hayatını kaybetti

Rektör Hasan Mandal öğrencilerle Vadi Yurtları hakkında fikir alışverişinde bulundu

İTÜ'lü öğrenciler için burs fırsatları