Esra
Son 180 günde 10 haber

İTÜ'den ders ticaretine ilk resmi tepki geldi

İTÜ’de her ders seçimi sürecinde yaşanan ders tutma ve satma sorunu 2023-2024 bahar döneminde de yaşanmaya devam ediyor. Ders seçiminde öncelikli olan ve ders borsası oluşturan bazı öğrenciler süreci zorlaştırmakla kalmayıp devlet üniversitesinde ders almanın da paralı olabileceğini acı bir şekilde gösteriyor. 

ITB ve SNT alma hayallerine bölüm ve havuz dersleri de eklendi

İTÜ’de ders seçimi döneminde ITB ve SNT derslerini almanın zorluğu yıllardır bilinen bir gerçek. Gerek ders ticaretinden gerekse kontenjan azlığından kaynaklanan ve henüz bir çözümü olmayan bu durum vahametini sürdürürken İTÜ’lü hayallerini büyük tutmalı düşüncesiyle bölüm ve havuz derslerini almak da artık ‘bir umut alırız’ düşünesine mahkum edildi. 

Makina Fakültesi’nden bir adım

Bölüm derslerini seçemeyen öğrencilerin yoğun bir şekilde kontenjan artırımı talep etmesi üzerine Makina Mühendisliği Bölüm Başkanlığı bir duyuru yayımladı. Duyuruda ders ticaretine karşı yaptırımların olacağı belirtildi.

Makina Fakültesi tarafından yapılan açıklama:

Ders satışı ile ilgili yapılan ilk resmi açıklama olarak önem taşıyan bu duyuru öğrencilerin problemlerini kısa vadede çözer mi bilemiyoruz fakat soruşturma yapılacak olması ders ticaretine karşı atılmış kritik bir adım olarak tarihe geçti.

arı24 olarak ders seçiminde yaşanan problemlerin en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını temenni ediyor, tüm öğrencilere verimli bir bahar dönemi geçirmelerini diliyoruz.

 

İTÜ'de bir ilk: MEC Summit İTÜ Makina Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Berkan Yılmaz hayatını kaybetti

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti