İTÜ'den Girişimcilere Destek: Ginova

İnovasyon konusuna ilgi duyan öğrencileri buluşturmayı amaçlayan GİNOVA, İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde çalışmalarına başlıyor.

İTÜ’nün tüm bölümlerine hitap edecek eğitimler, seminerler ve atölye çalışmalarıyla farklı alanlarda öğretim gören öğrencileri biraya getirmeyi hedefleyen GİNOVA, bununla birlikte Türkiye'deki benzer kuruluşlarla işbirliği yaparak ortak projelere de imza atmayı amaçlıyor. Öğrencileri, gelişimlerini destekleyecek akademisyenlerle bir araya getirecek merkez, potansiyel girişimciliği gerçeğe dönüştürmek için yol açacak.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Mustafa İnan Kütüphanesi içinde yer alan GİNOVA, misafir akademisyenleri, işadamlarını ve girişimcileri ağırlayarak, öğrencilere danışmanlık yapılmasını sağlayacak. Web sitesi üzerinden randevu sistemi ile merkezde çalışacak öğrenciler aynı zamanda panodan ve web sitesinden ilan vererek çalışma arkadaşları bulacak. Böylelikle projelerini büyütebilecek.

İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin birikim ve deneyiminin, merkezin kurulması fikrinin ortaya çıkmasında etkili olduğunu belirten GİNOVA Müdürü Prof. Dr. Şebnem Burnaz, İTÜ’nün girişimciliğe ve yenilikçiliğe verdiği önemin giderek arttığına dikkat çekti. Burnaz ayrıca, “Öncelikli hedefimiz kampüs içerisinde inovasyona dayalı girişimcilik kültürünü geliştirmek ve yaygınlaştırmak. Uzun vadede ise İTÜ’deki inovasyona dayalı girişimcilik eko sistemimizde bizce eksik gördüğümüz kampüs içi halkayı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

İTÜ Vakfı Dergisi 64. Sayısı Yayında Eskrim Turnuvasından İTÜ'ye Ödüller

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu