İTÜ Vakfı Dergisi 64. Sayısı Yayında

İTÜ’nün 241 yıllık tarihine ışık tutan dergi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı'nın yayın organı olan ve 21 yıldır kesintisiz olarak yayınına devam eden İTÜ Vakfı Dergisi, 64. sayısını, İTÜ: Bugün ve Gelecek konusuna yer verdi.

İTÜ'nün kuruluşunun 241. yıldönümünde yayınlanan yeni sayıda, İTÜ'nün geçmişi, yaşanan acı-tatlı olaylar ve bugüne kadar yapılan buluşlara yer verildi. Yayın Kurulu Başkanı Prof.Dr.Yıldız Sey, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana çağdaş Türkiye'nin inşasında önemli bir rolü olan İTÜ'nün gelişen bilim ve teknolojiyi izleyerek ve yenilikler ortaya koyarak çalışmalarını yürüttüğünü dile getirerek şunları söyledi :"Küresel koşullardaki sosyal ve teknolojik değişimin bilim/teknoloji alanındaki etkilerine çözüm aramak ve uluslararası rekabet koşullarında başarılı olmak bugün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'deki üniversiteler için de en önemli hedef olmaktadır. "


MEZUN-ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYEN GÖZÜYLE İTÜ

İTÜ'nün bugün Türkiye ve Dünya üniversiteleri arasındaki saygınlığının farkında olarak yukarıdaki gelişim içindeki yerinin ve geleceğinin Üniversite'nin yöneticilerinin, öğretim üyelerinin, öğrencilerinin ve mezunlarının bakış açısıyla nasıl göründüğünün dergide anlatıldığını dile getiren Sey, ulaşılması gereken hedeflerin neler olduğunu röportaj, makale ve söyleşilerle saptamaya çalıştıklarını söyledi. İTÜ Vakfı Dergisi Yayın Kurulu Başkanı Sey, derginin dolu dolu olduğunu dile getirerek açıklamasını şöyle tamamladı: " Hiç şüphesiz böyle önemli bir konunun kısa bir süre içinde belirlenemeyeceğinin ve yetkili organların çalışmalarının var olduğunun farkındayız. Amacımız konuyu okurlarımıza açmak."

140 sayfa olarak yayınlanan dergide eski İTÜ Rektörlerinin yanı sıra İTÜ mezunu olan ünlü işadamları, akademisyenler ve yurtdışındaki İTÜ derneklerinin görüşleri de yer alıyor. Ayrıca yurtdışından Erasmus kanalıyla İTÜ'de halen okuyan Erasmus öğrencilerinin de görüşleri ne de yer verildi. Yine halen okuyan öğrencilerden de "Nasıl bir İTÜ hayal ediyorsunuz, başlığı altında sorular yöneltilerek, öğrencilerin görüşlerine yer verildi.

TEKNİK ÜNİVERSİTENİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR

İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca, dergi Yazı İşleri Müdürü Hatice Yazıcı'ya verdiği röportajda İTÜ'nün değişime ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi: " Köklü yapıdan, gelenekten beslensin ama, yeniliklere açık olsun. Gelenekten geleceğe şeklinde bir sloganı tercih etmemiz lazım. Aksi halde mevcut sistem kişileri popülizme itiyor, kişiler biraz nefisine yenik düşüyor. Onları da anlayışla karşılıyorum. İyi olan gelsin yarışsın, hiç sıkıntım yok ! Benden daha iyisi gelsin ! Bu anlayışın üniversiteye yerleşmesi lazım. Biraz radikal bir düşünce, çoğu kişinin hoşuna gitmeyebilir ama Teknik Üniversite'nin buna hazır olması lazım. Aksi halde sıradanlığa doğru gideriz ve bu da Teknik Üniversite'ye yakışmaz. Bu kadar eski bir kurumun sıradanlaşması kuruma ihanet olur. Birinin risk alması lazım. Ben risk aldım, risk almaya devam ediyorum !..."

İTÜ dergisi 64.sayısı yayında

Dergiyi indirmek için lütfen tıklayınız.

İTÜ Arı Teknokent 2 Bölgesi’nin İmar Planı Askıda İTÜ'den Girişimcilere Destek: Ginova

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi