Ali Rıza
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lü proje takımları başarıya doymuyor

İstanbul Teknik Üniversitesi bilindiği üzere bünyesinde insansız hava, kara ve deniz araçları ile ilgili çalışmalar yapan öğrencilerin oluşturduğu birçok proje takımını barındırıyor. Öğrencilerin teknik anlamda kendilerini geliştirmeleri için iyi bir fırsat sunan bu takımlar, gerek ülke içinde gerekse yurtdışında gerçekleşen birçok yarışmalara katılıyorlar. Haliyle derece elde etmek için uzun süre yoğun bir şekilde emek veriyorlar. Konumuz proje takımları olunca gelin birlikte yakın zamanda İTÜ bünyesindeki proje takımlarının elde ettiği başarılara yakından bir bakalım.  

İTÜNOM takımı dünya şampiyonu: AUVSI SUAS yarışmasında zafer elde etti

İTÜNOM İHA Takımı, Amerika'da düzenlenen ve dünyanın en prestijli İnsansız Hava Aracı yarışması olan “AUVSI SUAS” (Student Unmanned Aerial Systems) yarışmasına katılarak büyük bir başarı elde etti. 30 farklı ülkeden yarışmaya katılan 72 takım arasından birinci olan İTÜNOM takımı, okulumuzu ve ülkemizi gururlandırdı.

Diğer takımların zorlandığı birçok görevi başarıyla yerine getirmeyi başaran İTÜNOM İHA Takımı, ürettikleri "Şimşek" adlı insansız hava aracıyla "nesne tanıma ve sınıflandırma", "engellerden kaçma" ve "beş adet yük bırakma" gibi görevleri başarıyla tamamladı. Bu görevlerin hepsini yapabilen tek takım olarak birinciliği kazandılar.

Bu büyük başarıdan dolayı İTÜNOM İHA Takımı'nı tebrik ediyor ve yürekten kutluyoruz. 

İTÜNOM İHA Takımı'nın Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İTÜ ATA takımından büyük başarı: ImechE UAS yarışmasında çifte galibiyet

İTÜ ATA İHA Takımı, İngiliz Makine Mühendisleri Odası (ImechE) tarafından düzenlenen “IMechE UAS Challenge” insansız hava aracı yarışmasında büyük bir başarıya imza attılar. Yarışmada ürettikleri insansız hava aracının insani arama-kurtarma veya yardım paketi dağıtımını simüle eden görevlerde otonom bir şekilde görevini yerine getirmesi bekleniyordu. Birçok farklı ülkeden katılan 19 takım arasından şampiyon olmakla kalmayıp, birinciliğin yanında inovasyon ödülünü de kazanarak başarılarına yeni birisini daha eklediler.

Bu zorlu yarışmada elde ettikleri başarılardan ötürü İTÜ ATA Takımı’nı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. 

İTÜ ATA Takımı'nın Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İTÜROV takımının üçüncülük başarısı

İTÜROV Takımı, Norveç'te düzenlenen "TAC Challenge" yarışmasına katılarak büyük bir başarı elde etti. Açık denizde yarışan üniversite düzeyindeki ilk Türk ROV (remotely operated underwater vehicle) takımı olarak tarihe geçti ve üçüncülük derecesi elde ederek okulumuzu ve ülkemizi gururlandırdı.

Yarışmada, zorlu deniz koşullarında üstün performans sergileyen İTÜROV Takımı, teknik yeteneklerini göstererek diğer takımlar arasında üst sıralara yükseldi. Hem otonom görevlerdeki başarısı hem de manuel görevlerdeki hünerli performansı sayesinde üçüncülük derecesini elde etti.

İTÜROV Takımı’nı okulumuzu ve ülkemizi büyük bir özveri ve başarıyla temsil ettikleri için tebrik ediyoruz ve yürekten kutluyoruz.

İTÜROV Takımı'nın Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Uluslararası roket yarışmasında İTÜ’den iki başarı

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen ve Experimental Sounding Rocket Association (ESRA) tarafından bu sene 16.sı düzenlenen IREC (Intercollegiate Rocket Engineering Competition) yarışmasında, 20 farklı ülkeden katılan 119 finale kalan takımların arasından İTÜ’yü temsil eden iki roket takımı başarılara imza attılar. Her iki takımı da başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. 

İTÜ Lagari Thrust Roket Takımı 

İTÜ Lagari Thrust Roket Takımı 10000 Feet İrtifa Kategorisi'nde 9991 feet ile yarışma kapsamında "En İyi Uçuş Performansı Puanı"nı elde etti.

 

İTÜ Lagari Thrust Roket Takımı'nın Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Vefa Havacılık Takımı 

Vefa Havacılık Takımı da başarılı bir atış ve kurtarma gerçekleştirerek 6. sırada yer aldı. Ayrıca 9 Türk takımının finale kaldığı yarışmada en iyi performans gösteren ve en yüksek puan alan Türk takımı oldu.

Vefa Havacılık Takımı'nın Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz. 

 
İTÜ’nün kronikleşmiş köpek saldırısı problemine CİMER’den yanıt geldi 2022-2023 dönemi İTÜ lisans mezun dereceleri açıklandı

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi