Mert Kaan
Son 180 günde 1 haber

İTÜ’nün kronikleşmiş köpek saldırısı problemine CİMER’den yanıt geldi

Okulun gündeminden düşmeyen ve bizim de daha önce haberleştirdiğimiz İTÜ’de artan köpek saldırıları sorunu öğrenci arkadaşlarımız tarafından bir çözüm bulunması umuduyla CİMER’e bildirilmişti. Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 7 Ağustos 2023 tarihinde geri dönüş yaptı. 

Yapılan açıklamada, problemin kaynağının geniş ormanlık alanda yasadışı hayvan salınımından kaynaklandığı ifade edildi. 5199 sayılı kanunda saldırgan köpeklerle ilgili bir eksiklik olduğu ve barınak açma yetkisinin Sarıyer Belediyesi'nde değil büyükşehir ve il belediyelerinde olduğu belirtildi. Sarıyer Belediyesi'nin uygulayabileceği bütün çözümlerin sonunda köpeğin alındığı yere geri bırakılması gerekliliği de dile getirildi. Açıklamada, çözüm olarak yasa değişikliği önerilirken, bu konunun Sarıyer Belediyesi'nin yetki alanının dışında olduğu yetkinin Tarım ve Orman Bakanlığı'nda olduğu vurgulandı.

Özetlemek gerekirse Sarıyer Belediyesi, klasik bürokratik bir yaklaşımla “Bizim yapabileceğimiz bir şey yok, üst makamlara başvurun.” demiş oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne giden bu şikayetin böyle bir karşılık alması olayın ironikliğini gözler önüne serdi. Umarız yasa değişikliği önerisi yakın zamanda hayata geçer. Böylece hem köpek dostlarımız hem de zarar gören insanlar için uygun bir çözüm bulunabilir. Verilen yanıtı aşağıda bulabilirsiniz.

 
İTÜ'de otopark fiyatlarına zam yağmuru İTÜ'lü proje takımları başarıya doymuyor

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi