Utku
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lüler dünyanın ilk %100 biyodizel ile çalışan jeneratörünü üretti

İTÜ Elektrik Mühendisliği mezunları Alaaddin Birkan Yüksel, Recep Aşırok ve Kemal Teryaki tarafından 2012’de İstanbul'da kurulan Arken Jeneratör dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Arken Jeneratör dünyanın ilk tamamen biyodizel yakıtlı jeneratörlerini prototip olarak üretmeyi başardı.

3 İTÜ'lüden 72 ülkeye ihracat yapan dünya markası

T. C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Arken Jeneratör ziyaretinde bulunarak görüşlerini şu şekilde aktardı:

"Arkadaşlarımızın gayretinden, gösterdikleri çabadan etkilendim. Arken Jeneratör kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen 3 kişi başlayıp, şu anda 300 kişiyi istihdam eden önemli bir marka haline gelmiş. Cirolarının yüzde 50’sini ihracattan elde ediyorlar. 72 ülkeye Türkiye’den elektrik jeneratörü satan bir firma."

"Vatana, millete bir değer": Hibrit solar sistemler

Arken Jeneratör Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Birkan Yüksel, "vatana, millete bir değer üretme" gayesiyle yürüdüklerini belirterek, "standart jeneratörlerimizi üretirken bunlarla ilgili otomasyon, senkron gibi noktalarda da mühendislerimiz çalışıyor. Yüzde 100 biyodizel ile çalışan jeneratörümüzün prototipini yaptık. Hibrit solar sistemlerle ilgileniyoruz." dedi.

Arken Jeneratör; hayvansal ve bitkisel atıklardan oluşan dizelin geri dönüşüm olarak kullanılması prensibine dayanan biyodizel jeneratörü yüzde 100 Türk sermayesi ile üretti. Yüzde 100 biyodizel ile çalışır hale getirilen jeneratörün patentini de alan Arken Jeneratör, prototipi orta vadede pazara sunmayı hedefliyor.

İTÜ Rektörü Koyuncu'dan tebrik

İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunu Alaaddin Birkan Yüksel, Recep Aşırok ve Kemal Teryaki'yi dünyada bir ilki başardıklarını belirterek tebrik etti.

İTÜ'de ders seçimi buhranı İTÜ'lü Ali Aksu'nun yer aldığı Milli Takım'dan Balkan Şampiyonluğu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor