Emre
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'lülerin sevdiği mekan Simmit kapandı

Pandemiden önce 7/24 açık olmasıyla ve nispeten uygun fiyatlarıyla İTÜ öğrencilerinin hayatını büyük ölçüde kolaylaştıran Simmit, pandemi sonrası bazı sorunlarla uğraştığı bilinmekteydi. Hatırlayacağınız üzere pandemi öncesi 7/24 açık bu mekan kütüphanede sabahlayan öğrenciler için büyük bir kolaylık sağlıyordu. Mekanın kapanma saatinin 22.00 olarak değiştirilmesiyle birlikte kütüphanede gece geç saatlare kadar çalışan öğrenciler, ihtiyaçlarını gidermekte zorluklar yaşamaya başlamıştı.

Rektörlük ile mahkemelik oldular

Mekandaki bu saat değişikliğinin Rektörlük ile devam eden bir mahkeme sonucu olduğu öğrenildi. Son edinilen bilgilere göre mahkeme sonuçlanana kadar saat uygulamasının değişmeyeceği söylenmişti ancak Simmit’in 15 Kasım 2021 tarihinden itibaren tamamen kapanacağı öğrenildi. Bunun sebebinin devam eden mahkemeyi Simmit tarafının kaybettiği olduğu düşünülmekte.

Gratis'in yerine taşınabilir

Geçici olarak Yılmaz AKDORUK Konukevi'nin altında eskiden Gratis'in bulunduğu yere taşınacağı duyulan Simmit’in ne zaman tekrar açılacağı ve eskisi gibi 7/24 açık olup olmayacağı hala merak konusu. Geçici olarak eski Gratis’in yeri temin edilse de mekanın taşınmasının uzun süreceği ve en erken ara tatilden sonra açılacağı düşünülüyor.

Peki Simmit'in yeri ne olacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bir projesi olduğu, bu projenin Simmit'in arazisinde gerçekleştirileceği ve proje bittikten sonra tekrar arazinin tekrar Rektörlüğe devredileceği şeklinde bazı duyumlar bulunmakta. 

İstanbul'da ders çalışılacak mekanlar Öğrenciye hakaret eden güvenlik görevlisine dava açıldı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor