Etkin
Son 180 günde 4 haber

İstanbul'da ders çalışılacak mekanlar

Upuzun bir aradan sonra kampüse döndük ve özlediğimiz İstanbul'a geri döndüğümüzde acaba kaç kere kendimizi ders ve gezme ikilemi arasında bulduk? Kaç kez kendimizi ders çalışmak için ikna etmeye çalıştık, kendimizle pazarlık ettik? Ara tatil öncesi bazılarımızın vizeleri bitti, bazılarımızın ise yığınlarca ödev ve vizesi var. Bunca yoğunluk arasında hem gezmek hem ders çalışmak istediğinizi çok iyi anlıyoruz. Ders çalışmaya ikna olamayanlar için ara tatilinize lezzet ve eğlence katacak bir liste hazırlamıştık. Peki ya ikileminiz devam mı ediyor? 

Ve işte sizler için hem gezip hem ders çalışabileceğiniz İstanbul'da ders çalışılabilinecek birbirinden güzel 6 mekanı derledik. İyi okumalar ve şimdiden iyi çalışmalar :). 

SALT Galata

Karaköy’de eski bir banka binasında bulunan SALT Galata, bir sanat merkezi. Açık ve kapalı alanları, kafesi ve kütüphanesi bulunmakta. Sessiz ve estetik bir ortamda ders çalışmak isteyenler için ideal bir mekan.

İDEA Kadıköy

Kadıköy’ün Moda tarafında bulunan İDEA, ortak bir çalışma alanı olarak tasarlanmış. Hem açık alanda kafeden bir şeyler alıp vakit geçirebilir hem de sessiz veya sesli alanlardan birini seçip ders çalışabilirsiniz.

Minoa 

Samimi ortamlı bir kitabevi olan Minoa, hafif atıştırmalıklar sunan keyifli bir kafe. Çok sayıda çeşitli kitapları olmasının yanında hem arkadaşlarınızla keyifli bir vakit geçirebileceğiniz hem de sakince işlerinizi halledebileceğiniz bir ortam sunuyor.

Bebek Starbucks

Türkiye’deki en güzel Starbucks’lardan biri olan Bebek Starbucks, eşsiz bir Boğaz manzarası sunuyor. Genelde bahar ve yaz aylarında tercih edebileceğiniz bir mekan. Yalnız, dışarıdaki kısmında yer bulmak zor olabiliyor bu nedenle biraz erken gitmenizi öneririz.

Books and Coffee

Karaköy ve Caddebostan’da bulunan bu mekan ders çalışmak isteyenler veya sessiz bir ortam arayanlar için ideal. Yemekleri de oldukça güzel. İki mekanın da iç dizaynı fazlasıyla estetik yapılmış. Az yoğun saatlerde giderek ideal ders çalışma ortamına ulaşabilirsiniz.

Atatürk Kitaplığı

İBB’ye ait olan bu kütüphane Taksim’de bulunuyor. 500 bine yakın sayıda kitap bulunduran bu kütüphaneye girmek için üye olmak gerekiyor. Nüfus cüzdanı veya ehliyet ile giderek kütüphaneye kolayca üye olabiliyorsunuz.

Ara tatili İstanbul’da geçirecek İTÜ’lüler için mekan önerileri İTÜ'lülerin sevdiği mekan Simmit kapandı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi