Etkin
Son 180 günde 4 haber

Ara tatili İstanbul’da geçirecek İTÜ’lüler için mekan önerileri

Uzun bir aradan sonra gelen yüz yüze eğitime alışmakta çoğumuz zorluk yaşadı. Ders yoğunluğu, birden gelen vizeler, ödevler, quizler derken bu yoğunluk içinde bir tatile ihtiyacımız vardı. Bu tatili kimimiz dinlenmek için, kimimiz ise kaçırdığı dersleri yetiştirmek için değerlendirecek. Hazır ara tatil başladı, bu bir haftalık süreci İstabul’da geçiricek İTÜ’lüler için ders çalışmayı planlayanların aklını çelecek, tatil yapmayı planlayanların tatiline lezzet katacak bir haber hazırlayalım dedik! 

Kadıköy

  • Salt Fried Chicken

Efsane kızarmış tavuk ve kanatlarını kesinlikle denemeniz gereken bir mekan. Çok aç bir şekilde buraya gidip karışık menülerden alarak tıka basa doyabilirsiniz. Ve merak etmeyin kapısında sıra beklediğinize değiyor.

  • Naboo Cafe

Arka tarafına geçene kadar “Burası cidden kafe mi?” Diye soracağınız bir mekan. Arka tarafında ise 6-7 küçük masadan oluşan bir bahçesi var. Kadıköy’ün kaosundan uzaklaşıp sakinleşmek istediğiniz zaman gitmeniz gereken yer tam burası.

  • Muhit

Kadıköy’ü bilenlerinin ismine çok aşina olduğu bir bardır. Diğer barlardan çok farklı olmamakla birlikte hiçbir zaman bar kavgasının çıkmadığı nadir mekanlardan. Çalışanların güler yüzlü ve keyifli sohbetinin olduğu bu mekana birkaç saatlik kafa dağıtma seansı için gelebilirsiniz.

  • Marla

Kadıköy’ün eski yemek yerlerinden olan Marla, çeşitli menüsüyle canınızın ne yemek istediğini tam bilmediğiniz zaman gitmeniz gereken bir yer. Acaba “Şu yemeği güzel midir?” diye düşünmeden gönül rahatlığıyla sipariş verebilirsiniz.

Beşiktaş

  • House of B

Istanbul’un en ünlü hamburgercilerinden biridir. Instagram hesabınız varsa hayatınız bir döneminde içine şırıngayla cheddar basılan hamburgerli reklama karşılaşmışsınızdır; işte orası burası. Efsane hamburgerleri ve kanatlarını kesinlikle denemelisiniz. Hala midenizde yer kaldıysa, bir milkshake’ten beklenenden çok daha büyük ve süslü milkshakelerini deneyebilirsiniz. Bu cümleleri yazarken ağzımız sulandı...

  • Quppa Cafe

Yine sadece bahçesi mükemmel olan cafelerden biri burası. İçeri girdiğinizde herhangi bir kafeden hiçbir farkı yok, ancak aşağı kata inip arka bahçesine çıkarsanız çok keyifli ve sıcak bir ortamla karşılaşacaksınız. Tam da soğukların geldiği, dışarıda duramadığımız bu dönemde, sıcacık bir açık hava ortamı var burada. Hem üstü de kapalı olduğu için sağanak yağmurlu havalarda bile bahçesinde oturabileceğiniz bir kafe.

  • Mendel’s Chocolatier & Mendel's Bakery

İstanbul’un en güzel tatlılarını yapan sayılır mekanlardan. Hem bildiğimiz tatlıları hem de kendi spesiyallerini kusursuz bir şekilde yapıyorlar. Mendel' Chocolatier'in tatlılarını, Mendel's Bakery'nin ise kruvasanlarını denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

  • Siyah Cafe & Breakfast

Beşiktaş’ta kahvaltıcılar sokağı olarak bilinen sokakta burası. Özellikle pazar sabahları çok kalabalık oluyor ancak en yoğun zamanda bile 5-10 dakika bekleyerek yer bulabiliyorsunuz. Servisi çok hızlı ve çok kaliteli (Malum bu tarz yerlerde en sıkıntılı şey servis kötülüğü oluyor). Kahvaltısına zaten söylenecek bir şey yok, harika!

Caddebostan

  • Grandma

Cadde’de yürürken kolay kolay keşfedilemeyecek bir yer. Merdivenlerinden aşağıya inip arka tarafına geçtiğinizde ne kadar tatlı bir yer olduğunu görüyorsunuz. Çok sessiz, sakin; tam 2-3 kişilik arkadaş grubuyla sohbet edilecek bir yer. Günlük tatlıları da çok güzeldir.

  • Il Padrino

İstanbul’daki en güzel İtalyan restoranlarından biridir. Canınız güzel bir akşam yemeği çektiyse ve bu taraflardaysanız kesinlikle gitmeniz gereken bir yer. Özellikle pizzaları çok güzeldir, ton balıklı pizzası ise yazarımızın önerisidir.

  • The Crepe Escape

Cadde’deki ünlü mekanlardan biri daha. Kahvaltı ya da brunch için tercih edebileceğiniz şirin bir yer. Pankekleri ve krepleri efsanedir gerçekten. Menülerinde olan her şeyi gönül rahatlığıyıla sipariş edebilirsiniz hepsi çok güzeldir.

  • bibuçuk

Güzel yemek mekanlarından biridir. Genelde öğrencilerin oturup sohbet ettiği ve yemek yediği bir yerdir.

Karaköy

  • Mum’s Cafe

Karaköy’de Fransız Geçidi’nde bulunan mekanın çok sakin ve keyifi bir ortamı var. Sessiz, sakin bir atıştırmalık veya kahve molası vermek isterseniz kesinlikle gitmelisiniz.

  • Baltazar

Karaköy’deki ünlü hamburgercilerden biridir. Steak burgerleri gerçekten çok güzel hazırlarlar. Bu taraflarda yemek yemek isterseniz uğramanızı öneririz.

Öğrenci konseyi yeniden bir araya geliyor İstanbul'da ders çalışılacak mekanlar

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi