Ege
Son 180 günde 0 haber

Öğrenci konseyi yeniden bir araya geliyor

Geçtiğimiz günlerde İTÜ, sosyal medya sayfalarından yaptığı paylaşımla "Öğrenci Konseyi"'nin yeniden oluşturulacağını duyurdu. Aday başvurularının bugün başladığı konseyin seçimleri ise başvurular ardından 7 - 9 Aralık'ta yapılacak.

Seçimler en son 2016'da yapıldı

En son 2016 senesinde yapılan Öğrenci Konseyi seçimlerinin ardından "2016-2018 Öğrenci Konseyi" oluşturulmuş ve görev sürelerinin bitmesi ardından yeniden bir seçim yapılmamıştı. Uzun bir aranın ardından tekrar yapılacak seçimlerin ardından Öğrenci Konseyi aday başvuruları 29 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında yapılacak ve seçimler ise 7 - 9 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Öğrenci Konseyi nedir? Ne yapar?

İTÜ’de "Öğrenci Konseyi", her fakülteden öğrencilerin temsili ile rektörlük ve öğrenciler arasındaki bağı kurmak ve öğrencilerin yaşadığı sorunlara hızlı bir şekilde çözüm bulabilmek için çalışmalar yapmıştır. Fakülteleri temsil edecek öğrenciler seçim yoluyla görev yaptılar.

Öğrenci Konseyi önceden 13 fakülte temsilcisi, 1 konservatuvar temsilcisi ve 6 enstitü temsilcisinden oluşuyordu. Sandık usulü ile seçilen bölüm temsilcilerinin seçilmesinden sonra, bölüm temsilcilerinin kendi fakülteleri için yaptığı ikinci bir seçimle fakülte temsilcileri belirlenip konsey üyeleri görevlerine başlıyordu. Daha sonra öğrenci konseyi kendi içinde yaptığı seçimlerle konsey başkanını ve 9 kişilik yönetim kurulunu belirler, yeni temsilcileri ve başkanı ile bir sonuca ulaşabilecek öğrenci şikayet ve isteklerini toplayıp birçok soruna çözüm getirmişti.

2020 senesinda alınan kararla beraber tüm enstitüler, "Lisanüstü Eğitim Enstitüsü" ismi altında tek bir enstitü altında toplanarak birleştirilmişti. Öncesinde 6 enstitü bulunurken, her birinin kendi temsilcisi olmak üzere 6 temsilci bulunurdu ancak şu anda tek bir çatı altında toplanan enstitülerin tek bir temsilcisi mi olacağı yoksa eskisi gibi 6 temsilci mi olacağı hakkında bir açıklama bulunmamakta.

Konseyde nasıl görev alabilirim?

İTÜ Öğrenci Konseyi seçim yoluyla görev yapan bir konsey yani öğrencilerin kendi fakültelerini temsil etmek için aday olmaları gerekmekte yani aday öğrenci, adaylık başvurusu ardından yapılacak seçimlerin ardından eğer seçilirse göreve başlayabilir. Aday başvuruları 29 Kasım - 3 Aralık, seçimler ise 7 - 9 Aralık tarihlerinde sürdürülecek. Aday olmak ve bilgi almak için buraya ulaşabilirsiniz.

İTÜ'lü mühendis trafik kazasında hayatını kaybetti Ara tatili İstanbul’da geçirecek İTÜ’lüler için mekan önerileri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor