İTÜ'nün yeni yönetim kadrosu ve görevleri belli oldu

İTÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal'ın göreve başlamasının ardından yeni yönetim kadrosu duyrulmuştu. Geçtiğimiz günlerde rektör yardımcılarının görevlendirmeleri de paylaşıldı. 

Çoğunluk kadınlarda

2024-2028 yılları arasında rektör yardımcılığı yapacak isimler Prof. Dr. İpek Akın Karadayı, Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata ve Prof. Dr. Şenol Ataoğlu olarak belirlendi. Eski rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu'nun rektör yardımcılarından biri olan Lütfiye Durak Ata, göreve devam ederken yanına iki yeni isim eklendi. 

Rektör Yardımcıları

Prof. Dr. İpek Akın Karadayı

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi olan Karadayı, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi'nde aldıktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İTÜ'de almıştır. Yeni dönemde İTÜ'nün eğitim ve öğretim süreçlerinden sorumlu rektör yardımcısı olarak görev alacak. 

Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata

Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği üzerine tamamlayan Lütfiye Durak Ata, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine de Bilkent Üniversitesi'nde devam etmiştir. Koyuncu döneminde araştırma ve planlamadan sorumlu rektör yardımcılığı yapan Durak Ata, yeni dönemde de görevine devam etmekte. 

Prof. Dr. Şenol Ataoğlu

İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim görevlisi Ataoğlu; lisans ve yüksek lisans eğitimlerini İTÜ Uçak Mühendisliği'nde yapmış, doktora eğitiminde ise İnşaat Mühendisliği'ne yönelmiştir. Yeni dönemde İTÜ'nün idarî ve malî işlerinden sorumlu rektör yardımcısı olarak atandı.

Genel Sekreter

Üniversite idarî personelinden sorumlu olan Genel Sekreterlik makamında ise eski rektör İsmail Koyuncu'nun da genel sekreterliğini yapan Dr. Öğr. Üyesi Ümit Karadoğan yer alacak. İdarî personelin en üst makamı olan Genel Sekreterlik, İTÜ içinde uzun süredir akademisyenlere verilmekteydi; yeni dönemde de bu durum değişmedi. 

Dr. Öğr. Üyesi Ümit Karadoğan

Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamlayan Karadoğan, İTÜ İnşaat Mühendisliği'nde bütünleşik doktora yapmıştır. 2018-2021 yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği de yapan Karadoğan, öğrenci dostu olmamasıyla biliniyor.

Yurt Koordinatörlüğü yaptığı dönemde yurtlarla ilgili problemleri çözülemeyen öğrencilerin twitter üzerinden kendisini etiketleyerek sorunlarını anlattığı 2023 yılı kış aylarında, Karadoğan'ın öğrencisi olduğunu belirten bir kişi tarafından tweet atan bir öğrenciye ulaşılarak tweet'leri kaldırmasının 'kendisi için iyi olacağı', tweet yayıldıkça 'başının yanma ihtimalinin arttığını' ifade eden mesajlar gönderildiği iddia edilmişti. Ayrıca aynı dönemde eleştrilerin çoğalmasının ardından hesabını gizliye alan Karadoğan, daha sonra da hesabını kapatmıştı.

İTÜ öğrencisi A. Ramazan Koşaraslan vefat etti arı24 yazılım ekibi yeni ekip arkadaşlarını arıyor!

İTÜ öğrencisi A. Ramazan Koşaraslan vefat etti

arı24 yazılım ekibi yeni ekip arkadaşlarını arıyor!

İTÜ Back to School Festivali için geri sayım başladı

Kız yurtlarında kötü gidişat

"ArtFEST 2024" kapıda