Asrın
Son 180 günde 0 haber

İTÜ’ye YÖKAK'tan yeni akreditasyon

İTÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında verilen kurumsal akreditasyonu alması ile birlikte akredite edildiği kuruluşlar arasına bir yenisini daha ekledi.  

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) nedir?

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP), yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir.

Akreditasyon nedir ve İTÜ hangi akreditasyonlara sahiptir?

Kelime anlamı denklik olan akreditasyon uluslararası örgütlerce yükseköğretim kurumlarının uygulamalı bilim, mühendislik, teknoloji ve bilişim alanlarındaki programları incelenerek uluslararası kalitede eğitim veren üniversitelere verilen bir ünvandır. Akreditasyonlar sayesinde İTÜ’de almış olacağınız eğitim uluslararası bir düzeyde olduğu kanıtlanmış olur. 

İTÜ’nün sahip olduğu diğer akreditasyonlar ise ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology), NAAB (National Architectural Accrediting Board), IMO (International Maritime Organization), IFLA  (International Federation of Landscape Architects)’dır.

2021-2022 eğitim öğretim döneminde İTÜ Yurtları'na %15 zam İTÜ'den önemli karar: aşı kartı zorunluluğu geliyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor