Burak Erdil
Son 180 günde 5 haber

İTÜ’ye yeni kız yurdu yapılıyor: İTÜ Haşim Gürdamar kız öğrenci yurdu

İstanbul’da öğrencilerin en büyük problemlerinden biri kalacak yer sorunu. Ekonominin etkisiyle artan kiralar, İstanbul dışında yaşayan öğrencilerin eve çıkmasını zorlaştırdığından öğrenciler yurtlarda kalmayı tercih ediyorlar. Artan okul kontenjanları sebebiyle İTÜ içinde bulunan yurtların öğrencilere yetmediği, öğrenciler tarafından sürekli dile getiriliyordu. Bunların üstüne İTÜ’den yeni bir kız yurdu yapılacağı haberi geldi.

İTÜ’nün Ayazağa Yerleşkesine yapılacak olan kız yurdunun ismi “İTÜ Haşim Gürdamar Kız Öğrenci Yurdu” olarak belirlendi. Bu yurdun 7560 m2 kapalı alana sahip olacağı açıklandı. Yeni yapılacak olan yurt 277 öğrenciye barınma imkanı sunacak. İTÜ tarafından yapılan açıklamada yurtta çizim, okuma, etüd, dinlenme salonları, mescid, mutfak ve çamaşır odaları olacağı belirlendi. Yurt odaları ise dörder kişilik olacak şekilde tasarlandı. Yapılacak olan yurdun proje tasarımlarını aşağıda bulabilirsiniz.

 
İTÜ, "üstü kapalı hibrit" modelinden vazgeçti: Dersler tamamen uzaktan işlenecek İTÜ Geçici Kız Konukevi Yurdu öğrencileri tahliye ediyor

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti