Serkan Yasin
Son 180 günde 3 haber

İTÜ, "üstü kapalı hibrit" modelinden vazgeçti: Dersler tamamen uzaktan işlenecek

Bilindiği üzere ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle depremzedeler KYK yurtlarına yerleştirilmiş ve üniversiteler YÖK kararıyla uzaktan eğitime geçmiş, alınan karar sonrası birçok üniversite eğitim modellerini ilan ederken İTÜ, YÖK'ten ikinci bir açıklama gelene kadar sessiz kalmayı tercih etmişti.

Günler sonra yapılan paylaşımda ise derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle belirtilen dersliklerde tahta ve bilgisayar kullanılarak işleneceği; ayrı bir maddede ise öğrencilerin derslikleri ve ortak alanları kullanabileceği belirtilmişti.

İTÜ tarafından paylaşılan duyuru:

"Gizli Hibrit" modeli sınıfta kaldı

17 Şubat'ta duyurulan öğretim modeli bahar döneminin başlamasıyla uygulanmaya başlanmasının ardından öğrencilerin ve öğretim üyelerinin aynı derslikte bir araya gelmesini engelleyecek ibare bulunmadığından dolayı bu model öğrenciler tarafından "gizli hibrit", "YÖK duymasın" gibi başlıklarla yorumlandı.

Pandemi döneminde tanıştığımız hibrit eğitim modelinin sıkıntıları bu dönemde de kendini eksik etmedi. Kalitesiz webcam kameraları, okunmayan tahtalar, bağlantı sorunu yaşayan akademisyenler ve daha niceleri...

İşte 2023 bahar döneminden bazı uzaktan/hibrit eğitim görüntüleri:

 


İTÜ Senatosu'ndan yeni karar: Dersler sınıflarda işlenecek ibaresi kaldırıldı

Yaşanan bu sıkıntılar sonrası bazı kişilerin CİMER'e şikayette bulunulduğu öğrenciler arasında konuşulmaya başlanmıştı. Bu hafta itibariyle de bazı öğretim üyeleri İTÜ Ninova üzerinden İTÜ Senatosu kararıyla artık derslerin sınıflarda işleneceğine dair maddenin kaldırıldığını ve tamamen uzaktan eğitimle devam edileceğini duyurdu:

İTÜ tarafından resmi bir açıklama yapılmadı

Öğretim üyelerine mail yoluyla yeni senato kararlarının bildirilmesinin ardından öğrencilere gönderilen bu bildirimlerin sayısı artmaya devam ediyor. Henüz İTÜ tarafından kamuoyuna herhangi bir duyuru yapılmaması  bu kararların bütün dersler kapsamında uygulanıp uygulanmayacağı konusunda belirsizliğini artırıyor.

 

İTÜ'den yeni erkek yurdu projesi İTÜ’ye yeni kız yurdu yapılıyor: İTÜ Haşim Gürdamar kız öğrenci yurdu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor