Burak Erdil
Son 180 günde 7 haber

Üniversiteler hibrit eğitime geçiyor: İTÜ’den hala ses yok

Maraş Depremi sonrası KYK yurtlarının depremzedelere verileceği açıklandıktan sonra üniversitelerin uzaktan eğitime geçeceği açıklanmıştı. İTÜ öğrencileri de bu kararı kabul etmeyip en doğru ve verimli eğitim alma hakkını savunarak eğitimin yüz yüze olması için Merkezi Derslik Binası’nda dilekçe toplamışlardı. Bu dilekçeleri birlikte rektörlüğe teslim etmek isteyen öğrenciler de rektörlük sekreteri tarafından engellenmişti.

YÖK’ün uzaktan eğitim kararından sonra bazı üniversiteler uzaktan eğitim yerine; uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin birlikte uygulandığı hibrit eğitime geçeceklerini açıkladı. Hibrit eğitime geçen üniversiteler şu şekilde:

-Boğaziçi Üniversitesi

-Koç Üniversitesi

-Bahçeşehir Üniversitesi

-Acıbadem Üniversitesi

-Nişantaşı Üniversitesi

-İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

-Necmettin Erbakan Üniversitesi

Bu üniversitelerin yanında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi de sadece online eğitim vereceğini açıkladı. Üniversiteler birer birer kararlarını açıklarken İTÜ’den bu konuyla ilgili hala açıklama yapılmaması tepkilere yol açtı. Öğrenciler eğitim türünün belirsizliği sebebiyle ileriye yönelik plan yapmakta güçlük çekiyor. Bu belirsizlik özellikle yurtta kalan öğrencileri etkiliyor çünkü öğrenciler eğitim türünü ve okulların açılacağı tarihi bilmedikleri için öğrencilerin İstanbul’a geliş tarihleri veya gelip gelmeyecekleri belli değil. Öğrenciler, bir an önce İTÜ’nün eğitim türünü açıklamasını talep ediyor.

 
İTÜ öğrencileri ve akademisyenlerinden uzaktan eğitime ortak tepki İTÜ Birlik’in de bulunduğu üniversitelerin mezun derneklerinden uzaktan eğitime ortak tepki

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi