Mustafa
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'ye yeni yurtlar ve yurtlarda yeni kararlar

İstanbul Teknik Üniversitesi 'Tercihim İTÜ' Yayın Serisi'ne konuk olan İTÜ Burslar ve Yurtlar Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Kumral, yurtlar hakkında birçok önemli gelişmeden bahsetti. Kumral, yayında yeni yurtların inşaasından, dikey geçiş ile yerleşen öğrencilerin yurt hakkından ve hibrit eğitim esnasında yurtların işleyişinden bahsetti.

Yeni yurtlar yolda

Kumral, inşaatı planlanan yurtlar olduğunu ve inşaatların çok kısa bir zaman içinde başlayacağını açıkladı. Yurtların, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin hizmetine açılacağını vurguladı.

Dikey geçişli öğrenciler de artık yurtlarda kalabilecekler

İTÜ'ye dikey geçişle gelen öğrenciler, yurtlarda yer bulamıyordu. Bunun sebebi dikey geçişin ara dönem olarak sayılması, İTÜ'nün ise yurt başvurularını üniversite sınavına göre değerlendirmesiydi. Kumral, yaptığı açıklamada yeni alınan karara göre artık dikey geçişle gelen öğrencilerin de yurt imkanlarından yararlanabileceğinin altını çizdi.

Eğer hibrit eğitim modeline geçilecek olursa yurtların işleyişi nasıl olacak?

Kumral, bu tercihin tamamen öğrenciye bırakılacağını belirtti. Yani, uzaktan eğitim almak isteyen öğrenci gelmeyecek ve gelene kadar onun yerinde başkasının kalacağını belirtti. Hiç gelmeyecek öğrencinin ise yurt hakkı silinip yedek listedeki öğrenciye verilecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'na İTÜ mezunu Mahmut Özer atandı İTÜ'den yeni program: Master[Bee]

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor