Elanur
Son 180 günde 11 haber

Kız yurtlarında kötü gidişat

9 Ekim 2024 akşamı Ayazağa Kampüsü’nde bulunan Altan Edige Kız Yurdu’nda ve Ali İhsan Aldoğan Kız Yurdu'nda gece saat 00.00’dan sonra görevliler tarafından yurt odalarının kapıları çalındı. Görevliler, kız öğrencileri uyandırarak imza istediler. O sırada yurtta bulunmayan öğrenciler için “Arayın gelsinler, kapıları kapatacağım.” ifadelerinin kullanıldığı aktarıldı. Daha önce böyle bir uygulamanın olmadığı Altan Edige yurdunda, öncesinde bilgi verilmeden bu tür bir uygulamanın hayata geçirilmesi kız öğrenciler tarafından tepki topladı.

Bu uygulamanın, Gölet ve Ayşe Birkan yurtlarında da uzun süredir yapıldığı; ancak yalnızca yurda belirlenen saatler dışında giriş yapan öğrencilerin odalarına gidildiği ve sadece imza sırasında kapıların kapatıldığı belirtildi.

Altan Edige Yurdu’nda balkonlar kapatıldı

Altan Edige Yurdu’nda geçtiğimiz günlerde, öğrencilere haber verilmeden üç kişilik odalardaki balkonların yurt müdürlüğü tarafından kapatılması öğrenciler arasında rahatsızlık yarattı.Yurt görevlileri, İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlarının odalardaki balkon demirlerini sağlam bulmaması sebebiyle balkonların kapatıldığı yurtta kalan öğrencilere iletiller. Geçmişte iki kişilik olan odalar, son düzenleme ile üç kişiliğe dönüştürülmüştü ve bu değişiklikle birlikte öğrencilerin kişisel alanları daralmıştı. Balkonların kapatılması, öğrencilerin odalarında rahat ve kişisel bir alan bulmalarını neredeyse imkansız hale getirdi.

Temel hijyen malzemelerinin karşılanmaması kararı

Kampüste bulunan tüm yurtların tuvaletlerinde uzun bir süredir tuvalet kağıdı sağlanmıyordu ve öğrenciler bu malzemeleri kendileri temin ediyordu. Öğrencilerden bu duruma yönelik bir şikayet gelmemişti. Ancak 2024-2025 güz döneminin başlamasıyla birlikte, Ferhunde Birkan Kız Yurdu’nda bulunan sabunlukların söküldüğü ve artık sabun sağlanmayacağı öğrencilere bildirildi. Öğrencilerden gelen tepkilerin ardından yurt yönetimi, bu kararın vakıf tarafından yazın alındığını, bir süredir son stokların kullanıldığını ve stokların tükendiğini belirtti. Ayrıca yurt yönetimi, öğrencilere kampüsün güvenli olduğunu, doğalgaz, su ve diğer temel ihtiyaçların karşılandığını vurgulayarak “şükretmeleri” gerektiğini ifade etti.

yurt grubundaki mesajlar

Karardan vazgeçildi

Öğrencilerin itirazları sonucunda, sabun sağlanmaması kararından geri adım atıldı. Ancak sabunlukların yeniden temin edilmesi sorunu hala çözüme kavuşmuş değil.

 Güncel sabunluklar 

Çalışmayan asansör sorunu halen çözülemedi

Altan Edige Yurdu'nda kalan öğrencilerin önemli sorunlarından biri de bozuk veya çalışmayan asansörler. 2023-2024 bahar döneminden bu yana çalışmayan asansörler, yaz döneminde de tamir edilmediği için öğrenciler büyük zorluklar yaşamakta. Yurtta bulunan iki asansörden birinin hiç çalışmadığı, diğerinin ise nadiren çalıştığı belirtildi. Geçen yıl Aydın KYK Güzelhisar Kız Yurdu'nda yaşanan asansör kazası nedeniyle, kız öğrenciler asansöre binmekte tereddüt etmekte ve kampüsteki asansör sorunlarının acilen çözülmesini talep etmekteler.

 

İTÜ Back to School Festivali için geri sayım başladı İTÜ'lüler kadın hakları için yürüdü

İTÜ öğrencisi A. Ramazan Koşaraslan vefat etti

arı24 yazılım ekibi yeni ekip arkadaşlarını arıyor!

İTÜ'nün yeni yönetim kadrosu ve görevleri belli oldu

İTÜ Back to School Festivali için geri sayım başladı

"ArtFEST 2024" kapıda