Ekin
Son 180 günde 0 haber

MAT Havuz dersleri tamamen online oluyor

Geçtiğimiz günlerde İTÜ’de kalıcı hibrit eğitimin sinyallerinin verildiğini duyurmuştuk. Yakın zamanda güvenilir bir kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre, İTÜ Matematik Havuz derslerinin hepsi gelecek dönemlerde de (pandemi sonrası dahil) %100 online olarak devam edecek. Bu karar henüz İTÜ Senatosu'nda konuşuluyor, onaylanmış durumda değil.

Tüm havuz dersleri için sunulan %100 online eğitim teklifinden, MAT Havuz dersleri için kesin olarak %100 online devam dönütü olsa da diğer bölümlerin akıbeti şu an için belirsizliğini koruyor. YÖK'ün normal zamanlar için belirlemiş olduğu dönemlik alınan derslerin en fazla %40'ı online olabilir esası yüzünden, bir dönem içerisindeki alınacak MAT kodlu havuz derslerinin tamamının online olması durumunda mantıken FIZ ve KIM kodlu havuz derslerinin %100 online alınabilmesi mümkün gözükmüyor. Tahminlerimiz, FIZ ve KIM kodlu derslerin bir kısmının online ve bir kısmının yüz yüze olmak üzere açılacağı yönünde. Elbette bahsettiğimiz her şey pandemi sonrası normal olan dönemler için geçerli.

Ek finallere şimdilik veda ettik

Yeni yönetimin, ek finallere online dönemde düşük başarı ve organize kopya ihtimalleri sebepleri ile sıcak bakmadığı, ancak yeniden yüzyüze eğitime geçildiği dönemlerde ise bütünleme adı altında veya ek final şeklinde bu hakkın geri gelebileceği ise gelen bilgiler arasında.

 

İTÜ'ye yeni UOLP bölümü KEGM'nin ilk kadın kaptanı İTÜ'lü

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor