Emir Enes
Son 180 günde 1 haber

Müze gezileri için cebinizden tek kuruş çıkmayacak: Müzelerin ücretsiz günleri ve saatleri

İstanbul, çok büyük bir tarihi ve kültürel zenginliğe sahip bir şehir. Şehrin zengin tarihi ve kültürel mirası, müzelerine de yansıyor. İstanbul'daki bazı müzeler, ücretsiz ziyaret günleri ile herkesin bu mirası keşfetmesine fırsat sunuyor. Gelin bu müzelere hep birlikte göz atalım.

Pera Müzesi

Pera Müzesi, Beyoğlu ilçesinde bulunan bir sanat müzesidir. Müze, Osmanlı döneminden modern sanata kadar geniş bir eser koleksiyonuna sahiptir. Müzede, daimi ve geçici sergiler bulunmaktadır. Cuma günleri 18.00-22.00 saatleri arasında herkes tarafından, çarşamba günleri ise 10.00-19.00 saatleri arasında öğrenciler tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

         

İstanbul Modern

İstanbul Modern, Türkiye’nin ilk modern sanat müzesidir. Müze, 2023 yılında Galataport’taki yeni binasına taşınmıştır. Müzede Türk ve uluslararası sanatçıların modern sanat eserleri bulunmaktadır. Perşembe günleri 10.00-14.00 saatleri arasında herkes tarafından, salı günleri ise 10.00-14.00 saatleri arasında öğrenciler tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi, Emirgan’da Atlı Köşk olarak bilinen tarihi bir köşkte yer almaktadır. Müze, zengin bir hat ve resim koleksiyonunu bünyesinde barındırmakta ve geçici sergiler düzenlemektedir. Ayrıca müzede Boğaz manzarasına sahip büyük bir teras ve bahçe bulunmaktadır. Salı günleri 10.00-18.00 saatleri arasında herkes tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Arter Beyoğlu

Arter Beyoğlu, İstanbul'un Dolapdere semtinde bulunan bir modern sanat müzesidir. Müze sergilere, yayınlara, söyleşilere, performanslara ve atölyelere ev sahipliği yapmaktadır. Perşembe günleri 11.00-20.00 saatleri arasında herkes tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

İş Bankası Resim Heykel Müzesi

Cumhuriyet’in 100. yılına armağan olarak 29 Ekim Pazar günü açılan müzede, toplam 950 sanatçının 2700 kadar eserinin olduğu koleksiyondan 600 eser sergilenmektedir. Müze yılbaşına kadar pazartesi günleri hariç her gün 10.00-18.30 saatleri arasında herkes tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 Ekim’de başlatılan Cumhuriyet'in 100. yılına özel 100 gün ücretsiz müze kampanyası kapsamında Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi her gün sabah saat 11.00'e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Girişler ''Radar İstanbul'' uygulaması üzerinden elde edilen QR kodla sağlanabilmektedir.

 
Türk musikisi devlet konservatuarı öğretim görevlisi Serhat Tansu Altuğ hayatını kaybetti İTÜ spor salonu beklentileri karşılamıyor

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi