Nobel ödüllü Aziz Sancar İTÜ'ye geliyor

20 Mayıs 2016 Cuma günü Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde düzenlenecek olan "Aziz Sancar'dan Nobel Konuşması" adlı programa katılmak üzere İTÜ'ye geliyor. Başlangıç saati 15:30 olan programın sonunda ise Aziz Sancar, "İTÜ Arı Plaketi"ni Rektör Mehmet Karaca'dan alacak ve "Mühendishane'nin Üç Başhocası" adlı serginin açılışına katılacak.

Aziz Sancar kimdir?

Halen ABD'nin Kuzey Karolayna Üniversitesi Tıp Okulu Biyokimya ve Biyofizik bölümünde öğretim üyeliği yapan Aziz Sancar, hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu gösteren araştırmaları sayesinde, 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazandı.

Mühendishane'nin Üç Başhocası 

İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde Rektörlük Binasında yer alan sergi 20 Mayıs 2016'dan 5 Haziran 2016'ya kadar ziyaret edilebilecek. 08:00-20:00 saatleri arasında açık olan sergiyi ziyaret etmek ise ücretsiz. Sergide, 3 Başhoca; Hüseyin Rıfkı Efendi (Tamânî), Seyyid Ali Efendi ve Hoca İshak Efendi'nin hayatı ve akademik çalışmaları ile  5 bini aşkın yayının yer aldığı İTÜ Nadir Eserler Koleksiyonu'ndan parçalar görülebilecek. 

 

Cumhurbaşkanına İTÜ'lü damat Berlin'den İTÜ'ye dijital üniversite dokunuşu

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor