ODTÜ Mezunları Derneği'nden Mesaj Var

Geçtiğimiz günlerde ODTÜ öğrencilerinin mezuniyet töreninde hazırladıkları mizahi afişler basında önemli bir gündem maddesi olmuştu. Genellikle 'Gezi Parkı Olayları' temalı olan bu pankartlarla mezuniyet yürüyüşüne katılan öğrenciler, sonrasında 'ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı' adlı oluşum tarafından kınanmıştı. Bu kınama ile birlikte kamuoyunda oluşan 'ODTÜ Mezunları bu olayı desteklemiyor' algısı bugün ODTÜ Mezunları Dernekleri Konsey Başkanı Himmet ŞAHİN'in İTÜ24' ulaştırdığı bilgilendirme yazısı ile bambaşka bir boyuta ulaştı.

İşte ODTÜ Mezunları Dernekleri Konsey Başkanlığı'ndan yapılan açıklama:

"

  • KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR

    30 Haziran 2013 Pazar günü ODTÜ’de yapılan diploma töreninde, öğrencilerin güncel konularda taşıdıkları afiş ve pankartlar kendi yaratıcılıklarının ve özgür düşüncelerinin, her zaman daha iyiyi, daha güzeli arayan araştırıcı, sorgulayıcı tavrın, sınırsız mizah anlayışının ve hiçbir zaman biat etmeyen, boyun eğmeyen ODTÜ kültürünün ürünleridir. ODTÜ Öğrencileri Siyasi İktidar tarafından yerleştirilmeye çalışılan dışlayıcı, ötekileştirici, baskıcı biat kültürüne yazdıkları afiş ve pankartlarla kendi tarzlarında eleştiri getirmişlerdir. ODTÜ Öğrencilerini bu onurlu duruşlarından dolayı kutluyoruz. Öğrencilerin mezun oldukları bölümlerle ilişkilendirerek mizahi bir dille görüşlerini ifade ettikleri afiş ve pankartlar ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı adlı kerameti kendinden menkul bir kuruluş tarafından kınanmış ve bu vakfın bazı çevrelerde ODTÜ Mezunları Derneği ile karıştırıldığı görülmüştür.

    Söz konusu vakfın ODTÜ Mezunları Derneği ile hiçbir şekilde ilişkisi ve bağlantısı olmadığı gibi, bu kuruluş fikirsel düzlemde de ODTÜ Mezunları Derneği’nin tüzüğünden gelen ODTÜ’lü duruşunu temsil etmemektedir. Mezunları sınırlı yapıları ile vakıflar temsil etmez, mezunların toplandığı çatı derneklerdir.

    ODTÜ Mezunları Derneği ve ODTÜ Mezunları Konseyi, Ankara’da 13.700 ODTÜ mezunu üyesiyle, yurt içi ve yurtdışında ODTÜ Mezunları Dernekleri adı altında kurulmuş otuza yakın dernek, şube ve temsilcilikleri ve üye sayısı 30.000’leri geçen yapısı ile ODTÜ’nün Yönetimiyle, öğrencisiyle, öğretim üyesiyle özgür ve bilimsel düşünceyi savunan onurlu duruşunu her zaman desteklemiş ve desteklemeye devam edecektir. 



    Bilgi kirliliğini gidermek amacıyla tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur.

    Himmet ŞAHİN

    ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu 
    ODTÜ Mezunları Dernekleri Konsey Başkanı 

    SANAL VAKIF HAKKINDA GENEL BİLGİ

    ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı : Kuruluş Tarihi : 1995 13.Asliye Mah. 1994-1153 sayılı kararı var,ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü Listesinde Yok.
    Vakfın Kurucusu : Fikri Işık : AKP Kocaeli MV
    Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı : Volkan Öztürk RTUK Başkan Yardımcısı
    Diğer Üyeleri Mustafa Koca ASKON Genel Bşk
    Ahmet Gönüllü ; Owner Makine A.Ş
    Zekai Işıldar : Kalkınma Bankası Gen. Müd. Yar.
    Erdal Yılmaz
    Rabia Afacan
    Ömer Korkmaz
    WEB Sitesi odtumebiva.wordpress.com
    Sitedeki Adres de kimse yok ve Telefon Çalışmıyor."

İTÜ'de YÖK Başkanı Protestosu: Kapılar Kilitlendi Öğrenci Kartları Yine Değişiyor

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi