Öğrenci Kartları Yine Değişiyor

İTÜ, VakıfBank'la yaptığı yeni anlaşma ile isteyen öğrencilere kredi kartı özellikli öğrenci kimliği çıkarıyor. İstemeyen öğrenciler için, kredi kartı özelliği bulunmayan standart İTÜ KampüsKart seçeneği de mevcut. Son birkaç yılda hem devlet hem de özel/vakıf üniversitelerinde giderek yaygınlaşan bu uygulama ile öğrencilerin yerleşkelerdeki hizmetlerden daha hızlı ve kolay yararlanması hedefleniyor.

Özellikleri bunlarla sınırlı değil
KampüsKart, aynı zamanda öğrenci kimliği özelliklerine de sahip. Bu kart hem İTÜ yerleşke ve binalarına girişte hem de yemekhane ve kütüphane ödemelerinde kullanılabilecek. Havuz ve spor salonunda da kullanılabileceği açıklanan kartın sadece girişlerde mi kullanılacak yoksa ödemelerde de kullanılabilecek mi sorusu cevapsız kalıyor.

Kredi kartı özellikli olanı tercih eden öğrenciler çeşitli ek avantajlardan da faydalanabilecek. Örneğin, karşılaştırma tablosuna göre kredi kartı özellikli İTÜ KampüsKart'ta kredi kartı özelliği bulunuyor(!)

Ulaşımda da kullanılabilecek
Kredi kartı özellikliği bulunan İTÜ KampüsKart, öğrenci kimliğinin yanısıra İstanbulKart özelliğine de sahip olacak. Bu özellik için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma yapılmış olmasına rağmen proje çalışmaları henüz tamamlanmamış. Kartın ulaşımda kullanımında indirimli tarifenin mi yoksa kredi kartı tarifesinin mi geçerli olacağı ise merak konusu.

İTÜlüler, 31 Temmuz 2013 tarihine kadar kredi kartı özellikli veya standart İTÜ KampüsKart'tan birini seçebilirler. Seçim yapmayanlar için standart KampüsKart düzenlenecek. Belirtilen tarihten sonra kredi kartı özellikli KampüsKart'a başvuranlardan ise 30 TL kart ücreti alınacak. Kredi kartı özellikli KampüsKart'ı seçmek isteyenler, İTÜ Portal'a giriş yaparak başvuruda bulunabilirler.

KampüsKart, İTÜ'nün son 4 yıl içerisinde kullandığı 4. farklı kart tasarımı olacak. Mevcut İTÜ kimlik kartlarının yenilenip yenilenmeyeceği ve standart İTÜ KampüsKart'ın VakıfBank ile ilişkili olup olmadığı ise kesin olarak bilinmeyenler arasında. İTÜ KampüsKart ile, benzer uygulamaların yürütüldüğü diğer üniversitelerde yaşanan kredi kartı özellikli kartın yeni öğrencilere zorunlu tutulması probleminin İTÜ'de de yaşanmayacağını umuyoruz.

ODTÜ Mezunları Derneği'nden Mesaj Var İTÜ'de Gezi Forumu Yapıldı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi