İTÜ yine rakiplerinin gerisinde

İngiltere merkezli olan ve üniversiteleri sıralayan kuruluş QS tarafından 2016 gelişmekte olan Avrupa ve Orta Asya ülkeleri ( EECA ) üniversiteleri başarı sıralaması açıklandı. Sıralama, toplamda 30 ülkeden 150 üniversite arasından belirli kriterlere* göre belirlendi. Açıklanan listede ilk 50 üniversite arasında Boğaziçi, Bilkent, Sabancı, ODTÜ, Koç, İTÜ, İstanbul Üniversitesi ve Hacattepe Üniversitesi olmak üzere toplamda 8 Türk üniversitesi yer alıyor.

İTÜ rakiplerinin gerisinde kaldı

Önceki yıl 30. sırada olan İTÜ bu sene 23. sırada yer alıp sıralamada yükselse de yine rakipleri olan Boğaziçi, ODTÜ, Sabancı ve Koç Üniversitesi'ni geçemedi.

Geçtiğimiz sene 17. sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesi'ni bu sene yükselerek 9. sırada yer aldı. ODTÜ ise geçtiğimiz sene 11. sırada olmasına rağmen bu sene gerileyerek 14. sırada yer aldı. Sabancı Üniversitesi bu sene 13., Koç Üniversitesi ise 16. olarak listede.

İstanbul Üniversitesi ise geçen sene 17. sırada yer almasına rağmen bu sene ilk 50 üniversite arasında 34. sıraya düştü.

*Sıralama kriterlerinde akademik saygınlık anket sonuçları % 30, işveren saygınlık anket sonuçları % 20, öğrenci-öğretim üyesi oranı % 15, öğretim üyesi başına yayın % 10, Webometics'teki web etkisi % 10, makale başına atıflar % 5, doktoralı öğretim üyesi oranı % 5, uluslararası öğrenci oranı % 2,5 , uluslararası öğretim üyesi oranı % 2,5 etkili oldu.

EECA sıralamasına hangi üniversitelerin dahil olduğunu ve sıralamanın tamamını görmek için tıklayınız.

Girişimciler buraya: InnoCampus İstanbul'da Ünlü profesörün anketinde 3 rektör adayı öne çıkıyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor