Ünlü profesörün anketinde 3 rektör adayı öne çıkıyor

İTÜ Meteoroloji Mühendisi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, yaklaşık 45 bin takipçisinin olduğu Twitter hesabında 12 Temmuz 2016'da gerçekleştirilecek olan rektörlük seçimleriyle ilgili bir anket düzenledi. 

Rektörlük seçimleri sürecinde düzenlenen anketler, oy verenlerin büyük farklılıklar göstermesi nedeniyle kesin sonuçlar hakkında net göstergeler içermese de İTÜ'nün nabzını tutma açısından bizlere bir nebze ipucu vermekte.

Pelin Gündeş Bakır: %48

Lerzan Özkale: %28

Mehmet Karaca: %16

Kadıoğlu'nun anketini kendi Twitter hesabında paylaşan Prof. Dr. Pelin G. Bakır'ın daha önce milletvekilliği yapmış olması nedeniyle güçlü bir takipçi kitlesine sahip olmasının bu ankette kendine pozitif bir katkı sağladığı görülüyor. Ancak yine de her kesimden ve görüşten geniş bir yelpazede takipçi ağı olan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'nun anketi bu yönüyle değerli.

Anket sonuçlarına göre, İTÜ'nün kendi içinde yapacağı rektörlük seçimlerinde; mevcut rektör Mehmet Karaca ile güçlü kadın adaylar Lerzan Özkale ve Pelin Gündeş Bakır arasında bir mücadele olacağı görülüyor. 3 adayın da bu denli güçlü görünmesi İTÜ öğretim görevlilerinin her bir oyunun sonucu değiştirebilecek güçte olduğunun göstergesi.

Prof.  Dr. Mikdat Kadıoğlu, diğer adaylar için de anket grupları oluşturmaya devam ediyor. Siz de Kadıoğlu'nun Twitter hesabını ziyaret ederek diğer anketler ve adaylar için oy kullanabilirsiniz.

İTÜ yine rakiplerinin gerisinde 3 kafadar, 80 günde devr-i pedal

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor