Burak Erdil
Son 180 günde 5 haber

Seçim 2023: İTÜ’lüler kime oy verdi?

14 Mayıs tarihinde 2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 28. Genel Seçimleri'nin ilk turu tamamlandı. Kesin sonuçların açıklanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığı açıklandı. İkametgahı İTÜ yurtlarında kalan öğrenciler ise bu seçimde Sarıyer Özel Us Ulus Anadolu Lisesi’nde oylarını kullandılar. Bu okulda büyük çoğunlukla İTÜ’lüler oy kullandığı için, İTÜ öğrencilerinin oy tercihleri hakkında fikir edinmek mümkün oluyor.

Verileri CHP’nin Sandık Takip Sistemi’nden aldık. Genel Seçim verilerinde CHP’nin sistemine bağlı olarak bazı hatalar mevcut olabilir.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İTÜ’lülerin tercihi Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu gibi gözüküyor. İkinci ve üçüncü sırada ise sırasıyla şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan bulunuyor.

Milletvekilliği seçim sonuçları:

Milletvekilliği seçimlerinde ise birinci sırada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bulunuyor. Ardından İTÜ’lülerden en çok oy alan parti İYİ Parti olurken Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) üçüncü sırada yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını hatırlatır en temel vatandaşlık görevimiz olan oy kullanmayı asla unutmamamız gerektiğini önemle vurgularız.

 
5 yıldızlı vize ödevi "Yok değerinde" sınav akımına MAT havuz da eklendi

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor