İrem
Son 180 günde 4 haber

5 yıldızlı vize ödevi

Bahar döneminde çoğu üniversitede olduğu gibi İTÜ'de de ara sınavların çevrimiçi olarak yürütülmesinde karar kılınmıştı. FIZ101(E) ve FIZ102(E) kodlu derslerin ara sınavı 7 Mayıs Pazar tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmeye karar verilmişti ancak sınav esnasında sınavın yapıldığı Ayva platformunun çökmesi üzerine Fizik bölümü tarafından sınavın iptal olduğu duyurusu yapıldı. Kimya bölümünün yaptığı duyuru ile ara sınavların yetersiz önlemle yapıldığı gerekçesiyle dönem sonu başarı notuna katkısı Üniversite Yönetim Kurulu tarafından %5 olarak, yüz yüze yapılacak olan final sınavının ise %95 olarak yansıyacak şekilde güncellenmesi ardından Matematik bölümü de geri kalmamıştı. Fizik bölümünden de beklenen haberin gelmesiyle beraber öğrenciler isyan etmeye başladı.  

Dün yapılan duyuruya göre 'ödev' adı altında %5'lik değerlendirme 20 Mayıs Cumartesi günü Ayva üzerinden gerçekleşecek. FIZ101(E) için ödevin süresi 14:00 ile 15:00 saatleri arasında bir saatliğine, FIZ102(E) için 10:00 ile 13:00 saatleri arasında iki saatliğine tanımlanacak.

Bunlara ek olarak, FIZ102(E) için gruplar oluşturulup ödevin her gruba farklı saatte tanımlanacağı bilgisi kafaları karıştırdı. Önceki sınavın aksine bu sefer açık uçlu sorulardan oluşurken geçilen sorulara da geri dönmek mümkün olmayacak.

İTÜ'den yeni ders: Öğrenci nasıl mağdur edilir? Seçim 2023: İTÜ’lüler kime oy verdi?

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi