Beyza Nur
Son 180 günde 4 haber

"Yok değerinde" sınav akımına MAT havuz da eklendi

Bahar döneminde Yükseköğretim Kurulu'ndan gelen açıklamaya uygun olarak üniversitelerde ara sınavlar çevrim içi olarak yürütülmüştü. MAT103/103E ve MAT104/104E kodlu derslerin de ara sınavı yönergeye uygun olarak 29 Nisan Cumartesi tarihinde çevrim içi bir şekilde gerçekleştirilmişti. Bugün Kimya bölümünün yaptığı duyuruya göre ara sınavın şeffaf ve denetlenebilir şekilde yapılmadığı gerekçesiyle dönem sonu başarı notuna katkısı Üniversite Yönetim Kurulu tarafından %5 olarak güncellenmişti.

Matematik bölümünden de aynı sebeple sınavların başarı notuna katkısı için güncelleme geldi. Buna göre ara sınavın katkısı %5'e indirilirken, yüz yüze yapılacak olan final sınavı ise başarı notuna %95 olarak etki edecek. Ayrıca toplamda %40 başarı sağlayamayan öğrencilerin FF alması ve diğer harf notlarının bağıl sisteme göre belirlenmesi kuralı ise hâlâ geçerliliğini koruyor.

8 Nisan'da mail atılmıştı

8 Nisan 2023 tarihinde İTÜ Rektörlüğü tarafından tüm okula gönderilen 2022-2023 Bahar Yarıyılında Sınavların Uygulama Yöntemi başlıklı mailin 7. maddesinde "ders değerlendirme kriterlerinin ağırlıklarının, daha önceden ilan edilen biçimde uygulanmaya devam edilmesi" önerisinin uygun olduğuna oy birliğiyle karar verildiği de belirtilmişti. Buna rağmen ara sınavlar yapıldıktan sonra ve dönemin bitmesine iki hafta kalmışken dersin syllabus'ında yapılan bu değişiklik nedeniyle finali kötü geçen bir öğrenci dersten kalmış oluyor. Bu durum sebebiyle pek çok öğrenci mağduriyet yaşayacağını da özellikle belirtiyor.

 

Seçim 2023: İTÜ’lüler kime oy verdi? KIM 101'de ''yok değerinde'' vize

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor