Esra
Son 180 günde 0 haber

Şu an İTÜ'de olsaydınız neler yapardınız?

Yaklaşık 9 aydır kampüslerimizden, İTÜ'den fiziksel olarak uzağız. Çoğu zaman bu uzaklığı quizler, ödevler, vizeler ve projelerle İTÜ bize unuttursa da bazı şeylerin yeri asla dolmuyor :) Instagram ve Twitter hesabımız üzerinden yaptığımız "Şu an İTÜ'de olsaydınız neler yapardınız?" soru-cevap etkinliğimize verdiğiniz cevaplarla derlediğimiz bu haberi okurken, umuyoruz ki aklınıza anılarınız gelecek ve içiniz bir parça ısınacak :) Yeniden sağlıklı günlerde okulumuza, kampüsümüze dönebilmek dileğiyle...

1- Langırt!

Hemen hemen her fakültede olan, bazen insanı saatlerce kitleyen bu masa oyununu oynamayan & özlemeyen yoktur herhalde. MED'de arkadaşlarla dönen kıyasıya rekabetlerin odağında yer alan langırt masaları için ufak bir tavsiye: Fazla sert davranmayın fişi çıkıyor sonra resetleniyor makine..

2- MED çayı

Soğuk güz ve kış günlerinde arkadaşlarla birlikte deterjanlı MED çayı içmek gibisi yok. Hele bir de içeride oturacak yer bulunursa. Fiyat olarak cazibesizliği, kanserojen saçan tadı ile MED çayı listemize 2. sıradan giriş yapıyor.

3- Boş priz yanı masa bulunca yaşanan sevinç

MED'e giriş yapılır. İnsanı hipotermi krizine sokacak Ayazağa soğuğundan sonra yüzünüze çarpan sıcak hava dalgası başta üstünüze rehavet çökmesine sebep olur ama kanmayın! Gözlerinizi dört açın, evet işte!! Orada bir sandalyelik boşluk var. Hızlıca yürüdünüz çünkü koşarsanız birinin dikkatini çekersiniz ve kapılabilir.. Sakin ve seri adımlarla hedefinize ulaştığınızda yaşadığınız o sevinç... Paha biçilemez.

4- Geri dönüşü olmayan hasarlar?!

Bazılarımız artık eski günleri hatırlamakta sıkıntı çekiyor.

5- Soğukla imtihan

Her girişte uçurumdan düşercesine hisler yaşamak, insanın göbeğini kesercesine sürtünmesine sebep olan dar sıra aralıkları, yazı yazarken ellerin soğuktan uyuşması, tüm hevesin kaçması ve kapanış.

6- Anne eli değmiş gibi

Güne bir İTÜ çorbası içmeden devam edemeyenler ve bilmediği çorba isimlerini İTÜ'den öğrenenler (sırayı özlememişizdir herhalde :)) :

7- Podyumsal eylemler

Kantin ve tuvalete giderken podyuma dönüşen MED koridorları da bu düşüncelerin bir parçası.

8- Çıkışı bile özlendi

Aynı yöne giden bir arkadaşınla Arı Kapı yokuşuna rağmen nefes nefese kalarak yaptığın sohbet özlenmez mi? Spor spor bunlar, her türlü faydası var :)

İTÜ'de kalıcı hibrit eğitim yolda 39 İTÜ'lü Akademisyen, PLOS Biology Dergisi'nde dünya geneli ilk %2'lik dilimde yer aldı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi