Süleyman Demirel 65 yıllık eşi Nazmiye Demirel'i kaybetti

Dokuzuncu Cumhurbaşkanımız ve İstanbul Teknik Üniversitesinin Çok Değerli Mezunu Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel, dün akşam tedavi gördüğü Başkent Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Saatler 22.27'yi gösteriyordu. Demirel, "Acı haberi" alır almaz yakınlarının desteğiyle hastaneye koştu. Gece yarısına doğru ise hastaneden ayrılarak Güniz Sokak'taki evine döndü. Evin ışıkları sabaha kadar sönmedi. Demirel'in kederli gecede acısını nasıl dindirdiği ise Cumhurbaşkanı Gül'ün taziye ziyaretiyle ortaya çıktı. Meşhur çalışma ofisinin ortasındaki üzeri kitap dolu sehpada Kur'an Kerim ve Açıklamalı Meali duruyordu... Demirel, 65 yıllık hayat arkadaşının ardından dualarla teselli bulmaya çalıştı.

86 yaşında vefat eden Demirel, yaklaşık 8 yıldır Alzheimer tedavisi görüyordu. Gece geç saatlerde eşinin vefat haberini alan Süleyman Demirel hastaneye geldi. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Demirel, hastanede kendisini karşılayan doktorlardan bilgi aldı. Kendisi de bir süredir sağlık sorunları yaşayan Demirel’in yanındaki görevlilerin yardımıyla yürüdüğü gözlendi.   

Eşinin vefatı üzerine hastaneye gelen Süleyman Demirel, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada güçlükle konuşarak, "65 senelik hayat arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok iyi mücadele etti ama olmadı. Doktorlara minnet ve şükranlarımız vardır. 4,5 sene onu hayatta tuttular. Hepinize teşekkür ederim. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

İTÜ24 Ekibi olarak Nazmiye Demirel hanımefendiye Allah'tan rahmet, başta değerli İTÜ mezunu Süleyman Demirel olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

İTÜ mezunları artık kolayca iş bulabilecek İTÜ 240. yılını kutluyor

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi