Tartışmalı soru nedeniyle İTÜ Öğretim Üyesi’ne soruşturma başlatıldı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan, Endüstri Mühendisliği bölümü Olasılık dersi sınavında, sınav sorusuyla oldukça benzerlik gösteren sorunun dersin hocası tarafından ücretli (300₺) Youtube katıl butonu üzerinden çözülmesi olayı öğrenciler arasında tepkilere yol açmıştı. Sınavda sorulan bir sorunun, dersin hocasının YouTube kanalındaki ücretli bir içerikteki soru ile aynı olması eğitimde eşitsizlik fikrini gündeme getirmişti. Öğrenciler ders materyallerinin bir ücret karşılığında paylaşılması sebebiyle sadece belirli bir kesimin erişimine açık olmasının eğitimde fırsat eşitliğini gölgeleyen bir durum olduğunu dile getirdiler.

Öğretim üyesinden geri adım 

Gelen tepkiler üzertine dersin hocası bu soruyu iptal ettiğini, bahsi geçen sorunun puanının herkese ekleneceğini duyurarak öğrencilerin taleplerini dikkate aldığını gösterdi. Bu sayede adil olmayan bir not dağılımının önüne geçilmiş oldu.

Öğretim üyesi tarafından öğrencilere gönderilen duyuru

Dersin öğretim üyesi hakkında soruşturma başlatıldı

Durumun yararttığı açık haksız durum yetkili makamların da tepkisini çekti ve öğretim üyesine soruşturma açıldı. Ders materyalerinin bazı öğrencilere avantaj sağlayacak şekilde paylaşılmasını eleştiren kimi öğrenciler bu kararı olumlu karşılarken kimi öğrenciler de öğretim üyesinin bu kararı hak etmediğini ve kararın geri alınması gerekliliğini savundu.

Soruşturmanın ardından öğretim üyesinin İTÜ Akademi profili askıya alındı

Mevzubahis öğretim üyesine soruşturma başlatılmasının ardından öğretim üyesinin İTÜ Akademi profili askıya alındı. Öğretim üyesinin profiline girmek isteyenler erişilmek istenen hesabın aktif olmadığı bilgisiyle karşılaştı.

 

İTÜ Makina Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Ahmet Ergeneman hayatını kaybetti İTÜ Masası | #1 İTÜ yurtları depreme dayanıklı mı?

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor