Elanur
Son 180 günde 7 haber

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

Geleneksel hale gelen Taşkışla Şenliği, her yıl mayıs ayında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri tarafından bağımsız bir şekilde düzenleniyordu. Taşkışla Şenliği, 2023 yılı bahar döneminde tüm üniversiteler online eğitime geçmesine rağmen, depremzedeler için atölyeler kuran bir konseptle sorunsuz gerçekleşmişti. 2024 yılında da sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanan Taşkışla Şenliği'nin bu yıl beklenmedik bir şekilde gerçekleşmemesi tüm öğrencileri hayal kırıklığına uğrattı.

Belgeler aynı, cevaplar farklı

Taşkışla Şenliği organizasyon komitesinde yer alan İTÜ öğrencileri, her yıl rektörlüğün ilgili birimine gereken tüm belgeleri zamanında ve eksiksiz teslim ettiler. Ancak teslim edilen belgeler bu yıl defalarca kez revize istenerek reddedildi. Bu durumdan kaynaklı olarak, ilk olarak 8-9-10 Mayıs tarihlerinde planlanan Taşkışla Şenliği, bir hafta ertelenerek 15-16-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Rektörlük sessizliğe büründü

Ancak, son revize yapıldıktan sonra rektörlükten cevap dahi gelmedi. Belgeler eksiksiz bir şekilde teslim edilmesine rağmen, rektörlükten etkinliğin ilk günü olan 15 Mayıs tarihine kadar herhangi bir geri dönüş alınamadı. Organizasyondan sorumlu ekip, 15 Mayıs sabahı Öğrenci Faaliyetleri Koordinasyon Kurulu'na ulaşarak etkinliğin gerçekleşmesinin uygun görülmediği haberini aldı. İTÜ öğrencilerinin aylarca üzerinde çalıştığı ve her yıl sorunsuz bir şekilde gerçekleşen etkinliğin, bu yıl rektörlük tarafından izin verilmemesi, öğrencilerin kafasında büyük soru işaretlerine neden oldu.

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

YKS 2024: Üniversite tercih rehberi

Son 5 yılda değişenler: öğrenciler İTÜ'den ne kadar memnun?

İTÜ İşletme Mühendisliği nedir? Mezunları ne iş yapar?

İTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği mezunu ve yüksek lisans öğrencisi Mehmet İrfan Güler iş kazasında hayatını kaybetti

İTÜ'de yeni lisans programı: Siber Güvenlik Mühendisliği