Hazal
Son 180 günde 2 haber

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

T.C. İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü kararıyla Beşiktaş’ta bulunan İTÜ ve Milli eğitim bakanlığı protokolüyle 2019 yılında kurulmuş olan İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı başından itibaren kademeli olarak kapatılmasına karar verildi. İTÜ MTAL güncel durumda ilk mezunlarını vermemiş, 4+1 eğitim sistemini kullanan bir eğitim kurumudur. Güncel olarak birçok aktif projeleri bulunmaktadır. Bu kararın alınma nedeni, yeni tasarruf planının sonucu olarak okulun verimsizliği, kamu malzemelerinin verimsiz kullanılması ve kampüs içerisinde iki devlet okulunun bulunması olarak gösteriliyor. Kapatılması kararlaştırılan İTÜ MTAL'ın Liseye Geçiş Sınavı'nda %1'lik bir dilime giren öğrencilerden oluşması ve bu başarıya sahip bir okulun kapatılma kararı, veli ve öğrencilerden tepki topladı.

Konu ile ilgili kaygılı veli ve öğrencilerden gelen mesajlar 

 

Basın açıklaması yapılacak

Durumla ilgili mağduriyerlini ve usulsüzlüğü dile getirmek, seslerini duyurmak adına veli ve öğrenciler 21 Mayıs 2024 Salı günü İTÜ'nün önünde bir basın toplantısı yapacak. Bununla beraber okulun kapatılmasını istemeyen veliler imza kampanyası başlattı.

Enerji Enstitüsü Öğretim Üyesi Arş. Gör. Furkan Ulema hayatını kaybetti Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi

Maçka'da yeni dönem

Hibeler nerede? İTÜ'de Erasmus sorunu

Bina yetişmedi, planlar bozuldu: İTÜ hazırlık öğrencileri mağdur

İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu Dr. Ayşe Bengi Özçelik vefat etti

İTÜ öğrencisi A. Ramazan Koşaraslan vefat etti