Şule Nur
Son 180 günde 17 haber

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi

Vadili öğrencilerin mağduriyeti gün geçtikçe katlanarak devam ederken buna karşı kayıtsız kalan rektörlüğe öğrenciler bu sefer de yürüyüş düzenleyerek en temel hakları olan konaklama akıbetleri hakkında bilgi almak istediler. Düzenlenen yürüyüşte Vadili öğrenciler sorunlarını dile getirdiler. Yürüyüşe Merkezi Derslik Binası'ndan alkış tutularak başlayan öğrenciler rektörlüğe kadar "Mağdur Vadili nerede kalacak?" ve  "Barınmak hakkımız susmayacağız." gibi sloganlarla devam ettiler, Rektörlük Binası önünde de bu sloganlara devam edildi. Rektörlükte öğrencileri Rektörlük özel kalemi, rektör danışmanı, güvenlik müdürü ve SKS'nin başındaki kişiler karşıladı. 

Vadi'nin bilinen son durumu ne?

Vadi Yurtları öğrencileri, yurtlarının güçlendirme projesiyle ilgili net bir bilgi alamamanın ve alternatif konaklama imkanının sunulmamasının endişesini yaşıyor. İhale sürecinin tamamlanmamış olması ve öğrencilere sağlanacak diğer konaklama seçeneklerinin belirsizliği, öğrencilerin gelecekleri hakkında kaygılanmalarına sebep oluyor.

Öğrenciler, Nisan ayının başlarında topladıkları 400 dilekçe ile rektörlüğe başvurmuştu ancak talepleri dikkate alınmadı ve henüz bir yanıt verilmedi. Bu durum öğrenciler arasında büyük bir hayal kırıklığı ve endişeye sebep oluyor. Belirsizlik nedeniyle alternatif konaklama yöntemlerine yönelmek isteyen Vadi öğrencileri için zaman daralırken geçtiğimiz Şubat ayından beri konuşulan bu konu hala net bir şekilde sonuçlanmış değil.

Tek sorun konaklama değil

Konaklama hiç şüphesiz en büyük sorun olsa da Vadi Yurtları'nda yaşayan öğrencilerin karşı karşıya kaldığı sorunlar sadece konaklama ile sınırlı değil. Öğrenciler, yıllardır süregelen sorunlar karşısında artık seslerini duyurmak ve çözüm taleplerini dile getirmek istiyorlar. 

Bu sorunlar arasında liyakatsizlik ve torpilin öğrencilerin farklı yurtlara geçişinde adaletsizlik yaratması, özellikle 11.00 - 13.00 arasında gerçekleştirilen ring seyahatlerinde yaşanan sıkışıklık ve zorluklar, Vadi Yurtları'nda mutfak eksikliği, düzensiz oda temizliği ve tahtakurusu gibi hijyen ve sağlık sorunları öne çıkıyor.

Rektörlükten gelen cevap ne oldu?

Yürüyüş sonrasında öğrencilerle konuşan rektörlük yetkilileri, Vadi Yurtları'nda yaşanan sorunlarla ilgili yoğun çaba harcadıklarını ve konuyu bakanlıkla görüşerek çözüm yolları aradıklarını belirttiler. Yapılan açıklamalara göre, yaz aylarında Vadi Yurtlarının bir kısmının tamamlanacağı ve öğrencilerin bu alanlara geri yerleştirilmesi, kalan öğrencilerin ise Maçka'da yeni yapılan KYK yurduna yerleştirilmesi planlanıyor.

Yürüyüş sonlandıktan sonra kalan birkaç öğrenci Rektör İsmail Koyuncu ile karşılaştı ve Rektör, rektörlük yetkilileriyle benzer cevapları vererek yürüyüşe gerek olmadığını dile getirdi. 

Vadili öğrencilerden bildiri

Vadili öğrenciler, bildirilerini okuyarak kapanışı yaptılar. Bildiri şu şekildeydi: 

Kalabalık dikkat çekiciydi

Yürüyüşe katılıp sesini duyurmak isteyen öğrenci sayısının fazlalığı da dikkat çekiciydi. Vadi Yurtları'nda kalan öğrenci nüfusunun fazlalığı bunun ana etkeniyken tüm bu sorunların öğrencileri uzun vadede mağdur etmiş ve ediyor olması yoğunluğun ayrı bir sebebiydi.

İTÜ'de kronikleşmiş yurt problemi üçü beşi değil, binlerce öğrenciyi etkiliyor, bu konu hakkında en kısa zamanda açıklama yapılmasını ve öğrencilerin mağduriyetinin son bulmasını temenni ediyoruz.
İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

Bu yaz kaçırmamanız gereken konserler

İTÜ lisansüstü öğrencisi Kerem Özcü vefat etti

İTÜ Kimya bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Hayri Acar vefat etti

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünün isminin değiştirilmesine gelen tepkiler çığ gibi büyüyor

İTÜ'den mezun olmak cep yakıyor