Teknokent ihracatının bir numarası İTÜ

Teknokentler içindeki patentlerin %47'sine ve toplam AR-GE bütçesinin %45'ine sahip olan İTÜ Arı Teknokent; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının paylaştığı verilere göre teknokentlerin toplam ihracat sıralamasında 927 milyon dolarla birinci olurken, teknokentlerin ihracatlarının da %40'ını üstlenmiş oldu.

Ekonomiye en büyük katkı sağlayan teknokent İTÜ Arıteknoknet

Teknoloji geliştirme bölgelerinin ve teknokentlerin yaptığı toplam ihracat Ekim 2016'da  2,4 milyar dolara ulaşımış durumda. Bu tutarın 2,3 milyar doları ilk 10 Teknokentin yaptığı ihracatlardan oluşuyor.

Türkiye'de şu anda faaliyette olan 51 teknokenti arasındaki ilk 3 teknokent ise toplam ihracatın neredeyse %85'lik kısmını üstlenmiş durumda. İTÜ'nün 2008 - 2012 döneminde rektörlüğünü yapan Muhammed Şahin tarafından yapılan yatırımlar sayesinde hızla büyüyen ve şu anki konumunda olan İTÜ Arı Teknokent ise toplam ihracatın %40'nı üstlenmiş olmasıyla ekonomiye en çok katkı sağlayan teknokent.

İTÜ'yü 743 milyon dolarla ODTÜ Teknokent izlerken 3. sıradaysa 355 milyon dolarla Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi yer alıyor. 

7. yılımıza yeni adımızla merhaba diyoruz Dikkat: Çarşamba günü elektrikler yok

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi