Emre
Son 180 günde 0 haber

Timeline'da İTÜ: 20 Aralık-2 Ocak

Son 14 günde İTÜ Twitter timeline'ında neler oldu? 

1) Kahvaltı tabağı seçenleri sola kaydırdık bile: İTÜ Tinder uygulaması açıldı

Bir "Arkadaşlık" uygulaması olarak bilinen Tinder genel olarak insanların birbirleriyle eşleşip tanıştığı online platformdur. Geçtiğimiz günlerde İTÜ'ye özel Tinder uygulamasının İTÜ'lü öğrenciler tarafından geliştirildiği İTÜ time'ında gündeme geldi. Bazı öğrenciler komik bir dille uygulamayı eleştirdi.

2) Notların toplamı 100 etmiyor: Vizeler ve quizler açıklanmaya devam ediyor

İTÜ'lünün her şeyi biter vizesi ve quizi bitmez. Sonuçları açıklanan öğrenciler sınav sonuçlarını tweet attı.

Bazıları ise bu duruma çok iyimser yaklaştı:

3) MED kıraathaneye döndü

Sınavlara ara vermek isteyen İTÜ'lü öğrenciler MED'e okey getirip oynayınca ortaya kıraathaneleri anımsatan bir görüntü çıktı. Fırsatı kaçırmayıp bunu tweet atan İTÜ'lü öğrenci Twitter'da ilgi topladı. 

4) Yüzlerce vaka, tek bir mekan: Fakülte Teras

Yüz yüze eğitime geçmemizle birlikte yaklaşık 2 aydır İTÜ'de yüz yüze eğitim yapılıyor. Yurtların kalabalık nüfusu, öğrencilerin gittiği kalabalık mekanlar ve virüsün yeni varyantları kampüsteki vaka sayısının artmasına yol açtı. Korona olan öğrenciler test sonuçlarını tweet atmaya başladı ve timeline COVID-19 pozitif öğrencilerle doldu. Rektörlük önlem olarak hibrit eğitime geçti ve derslere devam zorunluluğunu kaldırdı.

5) Bedava olmasa da olur tabak olsun yeter

ODTÜ'de dağıtılan bedava yemeği gören İTÜ'lü öğrenciler dağıtılan yemeklerin daha kötüsünü her gün para vererek yediğini fark etti ve bu durum Twitter'da gündem oldu. Aynı zamanda ODTÜ'lü öğrencilerin tabaklarda yemek yediğini gören İTÜ'lü öğrenciler kendilerinin de insan gibi yaşama hakkı olduğunu ve tabakta yemek yemek istediklerini dile getirdi.

7) Arı kışı geçirir ama yaptığı ödevi unutmaz: İTÜ'de yılbaşı heyecanı(!)

Üniversite öğrencileri açısından oldukça zorlu geçen 2021 yılı bitti. Yeni yıla girme sevinci İTÜ'lü öğrenciler tarafından Twitter'da paylaşıldı. Yeni yılla ilgili onlarca tweet atıldı. Covid pozitif öğrenciler maalesef yeni yıla karantinada girmek zorunda kaldı. İTÜ, öğrencisini yeni yılda bile rahat bırakmadı ve bazı öğrenciler yeni yıla ödev yaparak girmek zorunda kaldı. Yılbaşı kutlamalarıyla birlikte 1 Ocak gününe hangover uyananlar da time'da yer buldu.

 

Sizler için derlediğimiz Spotify çalma listelerimiz Hoş geldin 2022, hoşça kal 2021: İTÜ 2021'de neler yaşadı?

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor