Emre
Son 180 günde 0 haber

Timeline'da İTÜ: 4-19 Aralık

1) İTÜ'de vizeler

Son zamanlarda vizelerin başlamasıyla birlikte İTÜ’lü öğrencilerin yoğunluğu oldukça arttı. Vizeler, quizler, ödevler, sunumlar ve projelerle uğraşan İTÜ öğrencileri Twitter’da yaşadıkları yoğunluğu komik tweetler ile gündeme getirdi. İTÜ’lü öğrenciler proje yaparken limitleri zorladılar.

2) BeeÇorba'ya ek proje: BeeKahve

Geçtiğimiz haftalarda BeeÇorba projesi ile birlikte kampüste belirli noktalarda sabah saatlerinde bedava çorba dağıtılmaya başlanmıştı. Bundan yola çıkarak bir İTÜ öğrencisinin en çok tükettiği ve en çok para harcadığı şeylerden biri olan kahveye de BeeÇorba benzeri bir proje isteği Twitter’da paylaşıldı

 BeeÇorba ve BeeKahve projesinden sonra ise bununla ilgili esprili tweetler paylaşıldı.

 

3) Vizeler ardından yeni rota oluşturuluyor: Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi

Vizeleri başlayan ya da vizeleri bitip açıklanmaya başlayan İTÜ öğrencilerinin ortak noktası hepsinin delirme noktasına gelmiş olmasıydı. Bu durum da Twitter’da atılan tweetler ile gündeme geldi.

4) Aralık ayının en çok kazandıran ekini şemsiye oldu

Son günlerde İstanbul’da ve kampüste havalar oldukça soğuk ve yağmurlu. Yağmurlu havalarla birlikte şemsiye İTÜ’lü öğrencilerin vazgeçilmez bir parçası oldu. Yemek molası vermek isteyen İTÜ’lüler şemsiyelerini yemekhane girişinde bırakınca ortaya şemsiye tarlasını andıran görüntüler ortaya çıktı.

5) İTÜ kartlarını yutan kara delik il sınırlarını aştı

Daha önce de gündeme gelen İTÜ’de kaybolan kartlara bir yenisi eklendi fakat bu sefer eklenen kart bir İTÜ kartı değildi veya bir İTÜ’lüye ait değildi. Gebze Teknik Üniversitesi’nden bir öğrencinin öğrenci kartı İTÜ’de bulundu. Bulunan kart Facebook'ta paylaşıldı.

6) İkinci vizeler başlıyor

11.Hafta ile birlikte birinci vizeler yavaş yavaş biterken ikinci vizeler yaklaşıyor. Birinci vizelerin bazıları açıklanmaya başlarken bununla ilgili tweetler Twitter’da onlarca beğeni aldı. İlk vizelerden düşük alan öğrenciler “İkinci vizelerde hallederim” diyerek toparlanmaya ve çalışmaya başladı

7) İTÜ Formula 1'e rakip oluyor

12 Aralık Pazar günü gerçekleşen ve Max Verstappen’ın şampiyonluğuyla sonuçlanan Formula 1 2021 sezonunun final yarışı tüm dünyada büyük ses getirdi ve İTÜ’lüler tarafından da büyük ilgi gördü. Bu yarış İTÜ’nün kendisi tarafından da ilgi görmüş olmalı ki Formula 1 heyecanının üzerine İTÜ tweet atarak İTÜ Racing ile ilgili bir video paylaştı.

8) Yurtta damacana çalındı

Evet doğru okudunuz Vadi Yurtları’nda damacana çalındı. Vadi Yurtları’nda sürekli gerçekleşen garip olaylara bir yenisi eklendi ve damacana çalındı. Damacanayı çalan kişiye ise not bırakıldı. Bu olay Facebook'ta gündeme geldi.

İTÜ Öğrenci Konseyi üyeleri belirlendi İTÜ, Erasmus hibelerini artırıyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor