Serkan Yasin
Son 180 günde 3 haber

Üniversiteler birer birer online eğitime dönüyor

Omikron varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte dünya genelinde COVID-19 vakaları artarken vaka sayısı Türkiye'de de hızlı bir şekilde yükselişe geçti. En fazla temasın bulunduğu mekanlardan olan yurtlar ve üniversiteler de haliyle bundan nasibini aldı. Artan vakaların kampüslerde ve yurtlarda hızlıca yayılmasının üzerine bazı üniversiteler online eğitime geçme kararı aldı.

Boğaziçi'nden 1 haftalık online eğitim kararı

Boğaziçi Üniversitesi, "Artan COVID-19 vakaları"nı sebep göstererek 27.12.2021-4.01.2022 tarihleri arasında derslerin çevrim içi olarak uzaktan yürütüleceğini açıkladı. Ayrıca kampüsteki mekanlarda yapılacak tüm etkinlikler çevrim içi veya ileri bir tarihte yüz yüze gerçekleştirilmek üzere ertelendi. İlgili karar, Boğaziçililere e-posta yoluyla duyuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yollanan e-posta:

Koç Üniversitesi'nde dersler ve finaller çevrim içi gerçekleştirilecek

Koç Üniversitesi, kampüsteki vaka sayılarının "kayda değer" biçimde artması dolayısıyla 27.12.2021-07.01.2022 tarihleri arasındaki derslerin (uygulamalı sağlık bilimleri dersleri hariç) online olarak yürütülmesine karar verdi. Ayrıca Rektörlük, bu iki haftalık sürecin ardından gerçekleştirilecek final sınavlarının da online olarak yapılacağını bildirdi. Öğrenci ve kulüp etkinliklerinin de bu süreçte online olarak devam edeceği duyuruldu. Alınan karar, Koç Üniversitesi mensuplarına e-posta yoluyla iletildi.

Koç Üniversitesi tarafından yollanan e-posta:

İTÜ'den henüz bir açıklama yok

Yurtlarda ve kampüs içerisinde artan COVID-19 vakalarının hepimiz sosyal medyalar üzerinden duyuyoruz. Artan vakalara karşı Rektörlükten henüz bir açıklama gelmezken nasıl bir önlem alınacağı ise merak konusu.  

İTÜNOVA'dan yeni hizmet İTÜ Öğrenci Konseyi üyeleri belirlendi

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi