Öykü
Son 180 günde 0 haber

Vadi Yemekhanesi için toplanan öğrencilere soruşturma

Vadi Yemekhanesi'nin kapatılması hakkında tepki göstermek ve çözüm üretmek amacıyla Vadi Yurtları'nda kalan öğrenciler tarafından yapılan toplantıda bulunan 3 öğrenci hakkında; İTÜ Rektörlüğü tarafından çeşitli gerekçelerle, Vadi Yemekhanesi'nin tekrar açılmasından tam bir hafta sonra 9 Ekim Salı günü bir soruşturma başlatıldı. Hakkında soruşturma başlatılan öğrenciler bugün (22 Ekim) öğleden sonra İTÜ Rektörlüğü'ne giderek savunma yapacaklar.

Gerekçe: Öğrencileri kışkırtmak

Başta Vadililer olmak üzere tüm İTÜ öğrencileri Vadi Yemekhanesi'nin yeniden açılmasına sevinmişti ki, Vadi Yurtları'nda kalan ve bu toplantılarda konuşan 3 öğrenciye rektörlük tarafından “diğer öğrencileri kışkırtıcı söylemlerde bulunmak” vb. gerekçelerle soruşturma açıldı.

Suçlamaların resmi dayanağı belli değil

Öğrencilere yollanan savunma metninde "Yükseköğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği hükümleri uyarınca" ifadeleri yer alsa da öğrencilerin hangi madddeler gereğince suçlandığı belirtilmiş değil.

Vadi Yemekhanesi'nin kapatılması hakkında

17 Eylül Pazartesi yayınlanan duyuruyla Vadi Yurtları Yemekhanesi hizmete kapatılmış, 26 Eylül Çarşamba günü Vadi Yurtları'nda kalan öğrenciler duruma tepkilerini göstermek ve bir çözüm üretmek amacıyla toplanmış, yapabileceklerini konuşmuştu. Bu toplantının sonucunda ise yemekhanenin yeniden hizmete girmesi için 3 Ekim Çarşamba günü rektörlüğe dilekçe verme ve gerekirse rektörlüğe yürüme kararı almışlardı. Bundan tam bir gün önce (2 Ekim Salı) de İTÜ Rektörlüğü geri adım atarak Vadi Yemekhanesi'nin tekrar hizmet vereceğini duyurmuştu.

Öğrencilere yollanan savunma davetiyesi:

Tenis kortunun üstü kapatıldı İTÜ'de neler oldu? 17 Eylül - 12 Ekim 2018

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi