"Vadili"ler Yine Yürüdü

İTÜ Vadi Yurtları öğrencileri geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdikleri "Geleneksel Vadi Yürüyüşü"nü 9 Şubat Perşembe gecesi yine gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıllarda çıkan olaylar yüzünden ulusal basına da konu olan ve rektörlüğün girişimleriyle engellenen ve soruşturulan bu yürüyüşün yarattığı spekülasyonlar Vadi Yurtları'nda yaşayan öğrencilere engel olamadı.


İTÜ Maslak Yerleşkesi içerisindeki birçok yurdu yürüyüş ile ziyaret eden öğrenciler diğer yurtlara kartopu atarak ve kar üzerinde çeşitli figürler oluşturarak eğlencelerine devam ettiler.

Vadi Yürüyüşleri Tarihçesi
Vadi yürüyüşlerinin başlangıcı 2006 yılında yaşanan seri elektrik kesintilerine dayanıyor. Yaşanan birkaç elektrik kesintisinden sonra Vadi Yurtları'nda kalan öğrenciler yurtlarda jeneratör olmamasını protesto etmek amacıyla önce camlardan slogan atmaya başlarlar ve daha sonra tepki gösteren kişi sayısı arttıkça yurtlar önünde toplanılmaya başlanılır. 7 Kasım 2006 tarihinde gerçekleşen bu sloganlı yürüyüşün ardından organizasyonun her yıl tekrar edilmesine karar verilir ve 10 Ekim 2007, 22 Ekim 2007, 7 Kasım 2007, 2 Aralık 2007 tarihlerinde tekrar edilir. 2008 yılında yürüyüşlere engel olunması için yurtlara jeneratör alınmasına rağmen etkinlik gelenekselleşir ve 2008 yılının 7 Kasım'ında devam eder. Ardından ulusal basına konu olan bornozla yürüyüşe katılan vadili fotoğrafları üzerine rektörlük soruşturma başlatarak yürüyüşlerin tekrarını engeller. vadi
İTÜ Mobil, Android Market'te İTÜ24 "Sıfırdan Başlayacaklar İçin Yazılım Uzmanlığı Eğitimi"

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi