Mert Kaan
Son 180 günde 1 haber

Yemekhane fiyatlarını ikiye katla ve bir sonraki döneme ver

Son zamanlarda yaşanan zam tufanına yurt ücretlerinden sonra yemekhane fiyatları da eklendi. Sağlık Kültür ve Spor daire başkanlığının yaptığı açıklamaya göre 2022-2023 döneminde 5,00₺ olan öğlen yemeği fiyatı 10,00₺, 10,00₺ olan akşam yemeği fiyatı 20,00₺ olarak zamlandı. Bu %100 zam yapılırken her zamanki gibi öğrencilerin çoğunun okulda olmadığı zamanın seçilmesi de öğrencilerde şaşkınlık yaratmadı.

İlk defa değil

Yemek fiyatlarına yapılan zam sadece bu sene yaşanmamıştı. Bir önceki yıl da zam yapılmış, 3,00₺ olan öğlen yemeği fiyatı %66 zamla 5,00₺’ye, 4,00₺ olan akşam yemeği fiyatı ise %150 zam ile 10,00₺’ye çıkarılmıştı. Öğrenciler tepki göstermiş örgütlenmeye çalışmış ancak değişiklik olmamıştı.

Zamlar yüksek, kalite düşük

Porsiyonlar küçük, yemek kalitesi hala sorgulanabilir haldeyken ve yemeklerin içinden çıkan salyangozlar hala bitmemişken yapılan zamlar öğrenciye gösterilen değerin gün geçtikçe düştüğünü gösteriyor. Öğrencinin cebindeki beş on liranın peşinde koşan İTÜ’yü gören öğrencilerin aklına tek bir söz geliyor: “Kürsü ile ticarethaneyi birbirine karıştırmayın olur mu çocuklar?”

Yaz okulu ücretleri nasıl hesaplanır ve ödenir? İTÜ'ye şeriat mi geldi? Kız öğrenciler Gümüşsuyu yurdundan atılıyor

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi