Seda
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'ye şeriat mi geldi? Kız öğrenciler Gümüşsuyu yurdundan atılıyor

İTÜ Rektörüğü Burslar ve Yurtlar Koordinatörlüğünün duyurusuna göre 2023-2024 eğitim-öğretim yılı itibariyle Gümüşsuyu öğrenci yurdunda barınan kız öğrenciler yurttan çıkarılıyor. İTÜ'nün duyurusuna göre ilgili yurtta bulunan kız öğrencilerin 2023-2024 yılı yurt kayıt yenilemelerini Ayazağa kampüsünde bulunan yurtlara yapmaları gerekiyor. Senelerdir Gümüşsuyu Öğrenci yurdunda karma bir düzen olmasına rağmen İTÜ'nün aldığı bu karar akıllarda bir soru oluşmasına neden oldu: İTÜ'ye şeriat mi geldi?

Karara sebep olan yönetmelik maddesi

Koordinatörlüğün bu kararı vermesine sebep olarak, 9 Eylül 2022 tarihli 31948 sayılı Yükseköğrenim Özel Barıınma Hizmetleri Yönetmeliğinin 6. maddesi gösterildi. Maddeye göre ''Kurumlar sadece kız veya sadece erkek öğrenciler barınacak şekilde açılır ve işletilir". hükmü öne sürülmektedir. Resmi Gazete'de yayınlanan Yükseköğrenm Özel barınma Hizmetleri Yönetmeliği on birinci bölümde ilgili altıncı maddeyi belirterek kurumların 1/8/2024 tatihine kadar bu yönetmelikte belirtilen şartlara uygun hale getirilmesi gerektiğini, talep doğrultusunda verilen sürenin bir yıl daha uzatılabileceği yazılmakta ancak İTÜ bu 1 yıl uzatma hakkını kullanmayarak kız öğrencileri alelacele yurttan attı.

Öğrenciler daha zam şokunu yaşayamadan yurtsuz kaldı

Geçtiğimiz yıl Ayazağa yurtlarındaki odada kalan kişi sayısının artması ve yurtlarda yaşam koşullarının daha da düşmesine İTÜ, yurtlara yüzde 75 zam yaptı. Öğrenciler henüz yurt fiyatlarının şokunu yaşayamadan Gümüşsuyu öğrenci yurdunda barınan kız öğrenciler güne yurtta kalamayacaklarını öğrenerek uyandı. 

Yemekhane fiyatlarını ikiye katla ve bir sonraki döneme ver İTÜ yurtlarına %75 zam şoku: Öğrenciler tepkili

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi