Burak Erdil
Son 180 günde 5 haber

İTÜ yurtlarına %75 zam şoku: Öğrenciler tepkili

İTÜ Yurtları'nın 2022-2023 eğitim öğretim dönemi fiyatları İTÜ Burslar ve Yurtlar Koordinatörlüğü tarafından açıklandı. İTÜ'deki tüm yurtların aylık fiyatlarına bu sene ortalama yüzde 75 zam yapıldı. Yapılan son zamla birlikte en ucuz erkek yurdu olan ve 3 ve 4 kişilik odalara sahip Vadi Yurtları'nın aylık ücreti sırasıyla 850 ve 1150 TL, en ucuz kız yurdu olan ve 3 kişilik odalara sahip Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu da aylık 1445 TL oldu. Geçen sene İTÜ yurtlarına ortalama yüzde 50 zam yapıldığı düşünüldüğünde İTÜ yurtlarına 2 senede yüzde 162 zam yapılmış oldu. 

İTÜ Yurtlarının yeni fiyatları Yapılan zam enflasyon oranından fazla

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre, 2023 yılının Mayıs ayında enflasyon oranı yüzde 39.59 olarak belirlenmişken İTÜ yurtlarında uygulanan zammın yüzde 75 olması öğrenciler arasında büyük bir tepkiye yol açtı.

Öğrenciler karara tepki gösterdi

Öğrenciler karara tepki göstererek bu zamların azaltılması için İTÜ Burslar ve Yurtlar Koordinatörlüğü’ne dilekçe göndermeye başladı. Söz konusu dilekçede öğrenciler, yurt fiyatlarının çok yüksek olduğunu vurguladı. Bu zamların, öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayamayacak duruma getirdiği de eklendi. Öğrenciler, zammın enflasyon oranına uygun bir seviyeye çekilmesini ve öğrencilerin ekonomik durumlarının göz önünde bulundurulmasını talep ediyorlar.

Verilen karar Mustafa İnan’ın sözünü akıllara getirdi

Eski İTÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa İnan’ın “Kürsü ile ticarethaneyi birbirine karıştırmayın olur mu çocuklar?” sözü yapılan zamlardan sonra öğrenciler tarafından dile getirildi. İTÜ’nün her geçen gün daha da ticarileştirilmesi ve öğrencilerin temel haklarını sağlama konusunda yetersiz kalması bu sözün önemini her geçen gün arttırıyor.

 
İTÜ'ye şeriat mi geldi? Kız öğrenciler Gümüşsuyu yurdundan atılıyor İTÜ'nün son icadı: Ders açılmayan yaz okulu

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor