Damla
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'nün son icadı: Ders açılmayan yaz okulu

Her sene yetersiz kontenjan ve ders fiyatları sebebiyle gündeme gelen yaz okulu başlamak üzere ancak öğrenciler hala derslerini alamadı. Birçok ders ya hiç açılmadı ya da çok az kontenjan verildi. Her sene yaşanan bu problemlere okul tarafından bir çözüm bulunmaması hatta ortada problem yokmuş gibi davranılması öğrenciler arasında büyük tepkiye sebep oluyor. En büyük tepki öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun kaldığı fizik havuz deslerinin açılmamasına gösterildi. Tepkiler sonucu FIZ101 ve FIZ102 dersleri açıldı ama bu sefer de yetersiz kontenjanlar göze çarptı.

Öğretim görevlilerine Yaz Okulu ücretleri ödenmedi iddiası!

İddialara göre geçtiğimiz yaz döneminde yaz okulunda ders veren hocalar İTÜ tarafından maddi anlamda mağdur edildiği için haklı olarak bu dönem ders açmak istemediler. Sebep ne olursa olsun sonuçlarına yine öğrenciler katlanmak zorunda kalırken açılmayan derslerden kaynaklı olarak birçok öğrencini okulu uzadı.

Birçok bölüm dersi yaz okulunda açılmadı

Tek sıkıntı havuz derslerinde yaşanmadı. Havuz derslerinde ki yetersiz kontenjan yüzünden öğrenciler bölüm derslerine yöneldi ancak CEV, BLG, KMM ve daha fazla bölüm için hiçbir ders açılmadı. Bu sebeple öğrenciler kurdukları gruplar ile ortak dilekçe oluşturdu. Oluşturulan dilekçeler fakültelere iletildi ancak bir sonuç alınamadı. Öğrenciler mağdur oldu.

Dersler kara borsaya düştü

Yetersiz kontenjanları fırsat bilen bazı sıra arkadaşlarımız zaten zor olan işimizi daha da zorlaştırdı. Ders toplayıp bunu ihtiyacı olan öğrencilere fahiş fiyatlara satmaya çalışanlar sosyal medyada İTÜ'lü öğrencilerden tepki topladı. Gittikçe büyüyen ve okul tarafından bir önlem alınmayan bu konu ulusal haber kaynaklarına da yansıdı.

İTÜ yurtlarına %75 zam şoku: Öğrenciler tepkili İTÜ yemekhaneyi askıya aldı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti