Aylin
Son 180 günde 0 haber

Yeni "Ders Kayıt Taslak" sayfası nedir?

Bahar döneminin açılmasına az kaldı ve hemen hemen tüm İTÜ'lüler ders programı hazırlamaya başladı. Her ders seçim dönemi öğrenciler ders programı taslağı oluşturmak için İTÜ Şenlikçi, ITU Scheduler, İTÜ Program gibi siteler kullanmaktaydı. İTÜ'nün yaptığı duyuruya göre artık bu tür siteleri kullanmaya gerek olmayacağı görünüyor. Geçtiğimiz günlerde İTÜ Kepler Ders Kayıt Taslak sayfasının kullanıma açıldığını öğrendik. Peki bu sayfayı neler için kullanabiliriz, neler için kullanamayız?

Ne işe yarar?

"Ders Kayıt Taslak" sayfasını kullanarak seçmek istediğiniz derslerin ön şartlarını sağlayıp sağlamadığınızı kontrol edebilir, diğer derslerinizle çakışıp çakışmadığını görebilirsiniz. Böylelikle çeşitli ders programı taslakları hazırlayabilir, kayıt edebilir ve sonradan görebilirsiniz.

Ne işe yaramaz?

Hazırladığınız planlar, seçmek istediğiniz derslerde rezervasyon yapmanızı veya kayıt olmanızı sağlamaz. Akademik takvimde sizin için belirtilen zamanda kayıt yapmanız gerekmektedir. 

Ders Kayıt Taslak sayfasını nasıl kullanacağınızı İTÜ Kepler üzerinden hesabınıza giriş yaparak ayrıntılı olarak öğrenebilir ve kendi taslağınızı hazırlayabilirsiniz. 
MACGAL kantinleri kapanıyor İTÜ yemekhanesine hafta sonu yemekleri mi geliyor?

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti