Beyza
Son 180 günde 0 haber

Yeni ÖBS Güz dönemi ders seçiminde beklentileri karşıladı mı?

Add-drop haftasının bitmesi ile birlikte ders seçim ekranı bu dönemlik kapandı. 2021 Güz dönemi ders seçimlerinde yeni ÖBS birçok öğrencinin çeşitli problemler yaşamasına sebep oldu. Yeni ÖBS ile ders seçebilen öğrenciler sistemin İTÜ SIS'e göre daha hızlı çalıştığını ve çok az kasma sorunu yaşadığını söylerken, hatalarla karşılaşan öğrenciler ise tam tersini söyledi. Henüz beta aşamasında olan sistemde yapılan, 2021 Yaz Dönemi ders seçiminden de hatırlarsınız ki yaşanan birçok hatadan dolayı seçimler önce ileri bir saate, sorun çözülmeyince ileri bir tarihe ertelenmişti.

ÇAP, Yandal ve UOLP öğrencileri ders seçemedi

Ders seçimi sırasında öğrenciler "Kayıt Zaman Engeli" hatası ile karşılaştı. Bazı öğrenciler sisteme ders seçimi başladıktan ancak 2 saat sonra girebilirken, bazı öğrencilerse bu yüzden almak istedikleri dersleri alamadı. Edinilen bir bilgiye göre ÇAP, Yandal ve UOLP öğrencilerinin sisteme geç tanımlanması bu tarz sorunların yaşanmasına sebep oldu. Zaten kontenjan sorunu varken sistemden hata alan öğrenciler büyük bir stres yaşadı. 

Ders planı değişikliğinden kaynaklı olarak alınan can sıkıcı hatalardan birisi ise "ders planında bulunmadığı için alınamamıştır" oldu. ÇAP ve yandal dersleri, anadalında bulunmadığı için alınan bu hatanın sebebinin de ÇAP ve yandal öğrencilerinin sisteme geç tanımlanmasından kaynaklandığı düşünülürken öğrenciler, derslerini "Yardım Bileti" oluşturarak aldılar. 

Dönem boyu çalışıp yüksek ortalama yaparak ÇAP ve yandal yapmayı hak kazanan öğrencilerin normal zamanda herkesten önce ders seçmesi gerekirken aldıkları tek hata ders planı hatası değildi. Derslerini almaya çalışan öğrencilerin çoğu ön şart uyarısı ile karşılaştı. İTÜ'den ise bu konu hakkında duyuru yapıldı.

Bitmeyen kontenjan sorunu

Birçok öğrenci zorunlu bölüm derslerini bile kontenjan sorunundan dolayı alamadı. Yüz yüze eğtime geçtiğimiz bu dönemde pandemiden kaynaklı sınıfların yetersizliği ve İTÜ'nün yüz yüze eğitime hazırlıksız yakalanması sonucu yüz yüze derslerde az sayıda kontenjan açılırken, online derslerde de durum hiç farklı değildi.

Ders alsan aldırmıyor bıraksan bıraktırmıyor

Add-drop haftasının sonlarına doğru ise sistem hiç beklenmedik bir hata verdi. Derslerini bırakmak isteyen öğrenciler bırakamayınca büyük şaşkınlık yaşadı.

Sosyal medyada Güz dönemi ders seçimlerine gelen tepkiler

İTÜ Yemekhanesi'nde kahvaltı müjdesi Ulusal Ajans ve İTÜ'den Erasmus hibeleri hakkında açıklama

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor