Oğuz
Son 180 günde 0 haber

Yeni ÖBS ilk ders seçiminde sınıfta kaldı

İTÜ BİDB, geçtiğimiz günlerde Yeni Nesil Öğrenci Bilgi Sistemi'ni, kısacası yeni ÖBS'yi tanıtmıştı. Henüz beta aşamasında olan bu yeni sistem, 5 Temmuz günü yapılan -aslında yapılamayan- yaz okulu ders seçimlerinde kullanıldı. Ancak saat 14.00'da başlayan ders seçememe maratonu 4-5 saat sürdü.

Yeni sistem ilk başta ders seçimi yapılmaya çalışıldığında öğrenciden öğrenciye durmadan farklı hatalar verdi. Hiç kimse ders seçimi yapamadı. Bu hatalar yüzünden seçim başlangıcından yaklaşık yarım saat sonra BİDB tarafından yapılan duyuruyla seçim 16.00'a ertelendi ve sistem o saate kadar ders seçimine kapatıldı.

İlgili hatalardan bir tanesi:

Ardından saatler 16.00'a yaklaşırken öğrencilerin tedirginliği iyice artıyordu, çünkü Yeni ÖBS'ye girmeye çalıştıklarında site ne yazık ki çökük durumdaydı. Bu durum saatler 16'yı gösterdiğinde de devam etti, umutsuzca binlerce İTÜ'lü çökük Yeni ÖBS'nin düzelmesini bekledi. Bu bekleyiş yaklaşık 45 dakika sürdü. BİDB yeni bir duyuru atarak öğrencilerden özür diledi ve ders seçiminin 6 Temmuz Salı günü saat 10.00'a ertelendiğini duyurdu.

Çökük Yeni ÖBS:

Özür ve erteleme duyurusu:

ASELSAN ve İTÜ arasında işbirliği ÖBS yenileniyor

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması