Burak Erdil
Son 180 günde 6 haber

YÖK’ün yüz yüze kararı sonrası öğrenciler nasıl oy kullanacak?

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle YÖK, 9 Şubat'ta üniversitelerin bahar dönemini ikinci bir duyuruya kadar erteleyeceğini açıklamıştı. Ardından 11 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde yaza kadar uzaktan eğitime geçileceğini ve KYK yurtlarının depremzedelerin kullanımına açılacağını duyurdu. YÖK Başkanı Erol Özvar, 17 Şubat'ta sadece uygulamalı programların yüz yüze devam edeceğini ve nisanda hibrit eğitimin değerlendirileceğini açıkladı.

YÖK’ün yüz yüze kararı

30 Mart'ta yapılan açıklamada ise üniversitelerin yüz yüze eğitime geçebileceği kararı alındı. Ancak, bu kararın geç açıklanması nedeniyle üniversite öğrencileri oy kullanma konusunda sıkıntı yaşayabilir. Çünkü, adres değişikliği için son gün 2 Nisan ve oy kullanmak isteyen ancak üniversite okudukları şehirde olmayan öğrencilerin önümüzdeki üç gün içinde üniversite okudukları şehre gelerek adres değişikliği yapmaları gerekiyor. Bu durum, üniversite öğrencilerinin oy kullanmaması için bilinçli olarak yapılmış olabileceği endişelerini de beraberinde getiriyor.

“Seçim takviminde değişiklik yapılmalı”

Öğrenciler, adres değişikliği yapamazlarsa 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda 28 Mayıs'ta ikametgahlarının bulunduğu şehre gitmek zorunda kalacaklar. Bu durum, güncel sınav takvimleri ve ulaşım masrafları nedeniyle birçok öğrencinin zorlanmasına sebep olacak. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, bu konuyu Meclis'e taşıdı ve öğrencilerin endişelerini dile getirdi. Belirsizliğin ortadan kaldırılması ve seçim takviminde üniversite öğrencileri için güncelleme yapılması çağrısında bulundu.

 
Beyoğlu’nda ders çalışabileceğiniz 7 kafe YÖK'den yüz yüze eğitim kararı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi